Municipalització aigua

La Generalitat torna a demanar uns documents a l'Ajuntament per fer efectiu la municipalització de l'aigua

Un cop obtinguts aquests dos documents l'Ajuntament podrà demanar l'autorització de la Generalitat per fer efectiva la municipalització del servei d'abastiment d'aigua

per Redacció, Terrassa , 11 de juliol de 2018 a les 08:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les banderes de l'Ajuntament de Terrassa. Foto: Albert Prieto


La Direcció General d'Administració Local de la Generalitat ha enviat una carta a l'Ajuntament de Terrassa recordant-li que el consistori no pot donar per enllestida la municipalització del servei d'abastiment d'aigua perquè li falta demanar dos informes preceptius.


La carta ressalta que el canvi de gestió de l'aigua d'una empresa externa a fer-ho directament a través d'un monopoli municipal requereix de diversos tràmits que l'Ajuntament ja hauria anat superant. Li falta, però, demanar dos informes: un a l'Autoritat Catalana de la Competència i un altre a la Comissió Jurídica Assessora. Un cop obtinguts aquests dos documents, apunta la carta, l'Ajuntament podrà demanar l'autorització de la Generalitat per fer efectiva la municipalització del servei d'abastiment d'aigua.

La Generalitat ha enviat aquest requeriment al consistori després que MINA, l'última empresa adjudicatària de la gestió de l'aigua a Terrassa, reclamés a la Direcció General d'Administració Local que presentés un recurs contenciós administratiu contra la municipalització del servei aprovada pel Ple de l'Ajuntament el 22 de març passat, entenent que el nou règim de monopoli no és legal.

Abans d'aquest requeriment, l'Autoritat Catalana de la Competència ja havia enviat tres altres cartes a l'Ajuntament de Terrassa advertint-lo que havia de presentar diversos informes preceptius que justifiquin els motius i necessitats per aprovar el canvia del sistema de gestió de l'aigua

 

Participació