Municipalització aigua

El ple de juliol aprovarà el reglament de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa

El nou òrgan participatiu tindrà un caràcter consultiu i propositiu amb capacitat d’assolir acords

per Redacció , Terrassa , 10 de juliol de 2018 a les 14:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aixeta d'aigua. Foto: Cedida


El govern municipal portarà a l'aprovació del ple del mes de juliol el Reglament de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), l’òrgan que articularà la participació de la ciutadania en la definició de les polítiques i en les decisions estratègiques que afectin al servei d’abastament d’aigua municipal.


La transparència i la participació ciutadana en el servei de l’aigua és un dels objectius prioritaris i una de les principals novetats del nou de model de gestió pública, que està previst que comenci el 10 de desembre d’aquest any.

La proposta de Reglament s’ha presentat i debatut prèviament amb les entitats que han de formar part del Plenari, que han pogut fer els seus suggeriments. El Reglament preveu que l’Observatori estigui format per una representació àmplia de la ciutadania, de les entitats, dels agents socials i econòmics, dels grups polítics, del govern de la ciutat i dels sectors consumidors d’aigua.

Entre les funcions de l’OAT, destaquen la presentació de propostes pel funcionament de Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL, l’elaboració d’estudis i informes, la informació i formació de la ciutadania i el control públic en la rendició de comptes. L’Observatori serà de caràcter consultiu, assessor, deliberatiu i propositiu, i tindrà capacitat d’assolir acords que hauran de ser considerats pel govern municipal. 

 

Participació