​El PSC Terrassa demana una rebaixa del 30% en els preus universitaris

Redacció
10 de juliol del 2018

Cartell Terrassa Universitària Foto: Aj. Terrassa


La propera Junta de Portaveus debatrà aquest mes de juliol la voluntat de demanar la rebaixa dels preus universitaris pel curs 2018 – 2019, una llarga reivindicació dels sindicats estudiantils i d’altres agents vinculats al món universitari.

Segons ha explicat el regidor del Grup Municipal del PSC a Terrassa, Adrián Sánchez: “Just abans del canvi del sistema de preus, l'any 2012-2013 amb el govern d'Artur Mas, Catalunya era la cinquena comunitat amb més estudiants universitaris en proporció a la població de 18 anys i se situava 1,3 punts per sobre de la mitjana del conjunt d’Espanya.

Recentment, la Consellera de Presidència ha anunciat que aquests preus es mantindran per al pròxim curs 2018-19 per a les matrícules i altres preus i taxes universitàries. Per Sánchez: “Després d’anys de convivència forçada amb el sistema implantat, l’estudiantat català es veu obligat a acceptar un preu anual per cursar uns estudis que el darrer informe de l’Observatori del Sistema Universitari xifrava en 2.100 euros anuals, les més cares de l’estat i de les més cares d’Europa”.

Per aquest motiu, des del PSC Terrassa s’ha impulsat un acord de Junta de Portaveus “en el que reclamem al Govern de la Generalitat que compleixi els acords aprovats al Parlament de Catalunya i que faci efectiva la rebaixa d’un 30% en els preus universitaris pel curs 2018 – 2019” ha informat Adrián Sánchez. 

La proposta d’acord del PSC també planteja la necessitat d’equiparar progressivament el finançament de les universitats catalanes als nivells dels països de l’OCDE. Segons el regidor socialista a Terrassa: “la nostra ciutat acull el segon campus urbà de Catalunya, coneixem les demandes de l’estudiantat i també del professorat i l’administració universitària i no podem restar impassibles davant aquesta situació.