economia

S'entreguen els premis del Programa Explorer 2018 a joves emprenedors

El premi Explorer Terrassa Space ha estat pel projecte "Iwanta.pet" de Pere García i Lucas Rincón

per Redacció, Terrassa , 10 de juliol de 2018 a les 09:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Participants al programa Explorer Foto: Aj. Terrassa


L’impuls del talent jove i la generació d’iniciatives innovadores de base tecnològica és l'objectiu del premi Explorer Terrassa Space, que enguany ha estat pel projecte "Iwanta.pet" de Pere García i Lucas Rincón. El regidor d’Universitat i Innovació, Adrián Sánchez, ha atorgat el premi als joves que han guanyat un viatge a Silicon Valley on rebran classes magistrals en empreses tecnològiques capdavanteres, assessorament en internacionalització i contacte amb agents inversors. A més, també han obtingut una estança de nou mesos al Programa d'Incubació, KauTic.40. 


També s'ha triat una de les finalistes al premi Woman Explorer Award, que ha recaigut en  Marta Quirós, promotora del projecte White Fest, aspirant al premi de 20.000 euros per finançar el millor projecte liderat per una emprenedora.

D'altra banda, el jove Dani Simón, amb el projecte Youdrop App ha estat escollit com a un dels finalistes al premi d’innovació Disruptive Technology Explorer Award, que optarà a un premi de 3.000 euros i assessorament per part d’INDRA, a càrrec de persones expertes d’Indraventures al projecte de negoci més innovador. Per últim, i com a novetat d’aquest any, s'ha fet entrega del Reconeixement Innova Experts Group, amb un xec de 1.000 euros al projecte Bounce Music de Pol Sanahuja.

Què és el programa Explorer? 
 

Està adreçat a joves amb idees d’entre 18 i 31 anys (antic programa YUZZ) per a l’impuls del talent jove i la generació d’iniciatives innovadores de base tecnològica. Aquesta iniciativa, impulsada pel Banc Santander a través de Santander Universitats i coordinada pel CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento), ha potenciat els projectes de més de 4.200 joves emprenedors i emprenedores i ha generat centenars d'empreses a tot el país. A Terrassa, Explorer compta amb el suport local del Parc Científic i Tecnològic, Orbital 40, concretament amb dos dels seus partners, l'Ajuntament de Terrassa i Leitat, juntament amb la col·laboració de l’Euncet Business School.

La coordinació local d'Explorer a Terrassa la duu a terme Leitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa. El desenvolupament del programa es veu afavorit per l'entorn 
del Parc Científic i Tecnològic Orbital 40 i la Euncet Business School, implicats en donar suport a la creació d'empreses en l'àmbit de les noves tecnologie

 

Participació