Jordi Hereu explica la importància de tenir un projecte de ciutat en un acte a la Masia Freixa de Terrassa

L'acte també ha comptat amb l'exalcalde de Terrassa, Pere Navarro

Acte del PSC amb Jordi Hereu a la Masia Freixa
Acte del PSC amb Jordi Hereu a la Masia Freixa | Cedida
10 de juliol del 2018
Actualitzat el 13 de juliol a les 11:36h
L'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assistit aquest dilluns a la Masia Freixa de Terrassa en un acte organitzat pel PSC local anomenat "La importància d’un projecte de ciutat”. Una ponència on Hereu ha remarcat la importància que les ciutats “siguin definides i construïdes
des d’un projecte col·lectiu” a través de la participació ciutadana. "Només crearem societats millors si som capaços de fer ciutats millors”, ha puntualitzat.

L'acte també ha comptat amb el parlament de l'alcalde de Terrassa i primer secretari de la formació, Alfredo Vega, així com també s'hi ha pogut veure l'exalcalde de Terrassa i nou delegat de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.  

Segons Hereu, "el món s’està urbanitzant cada vegada més, hem constatat que gran part d’aquesta urbanització s’està fent sense projecte col·lectiu en el sentit més ampli i d’aquí se’n deriven moltes conseqüències negatives”.

Pel que fa a Terrassa, Jordi Hereu ha remarcat que és una ciutat que, com Barcelona van néixer de la cultura del treball i per elles "el treball és un valor fonamental. Partim d’una mateixa tradició, marcada per la industrialització que ens va fer fer un salt endavant com a societat i com a municipi”. Així, des del punt de vista d'Hereu, “Terrassa té un passat ple de fortaleses, un bon bagatge, grans actius i grans oportunitats que ha sabut aprofitar i que l’han
portat a ser un referent en diversos àmbits com el de la innovació empresarial, la cultura, l’esport". Considera que la participació ciutadana i la cogestió de molts afers és necessària i positiva.
 

Alfredo Vega, Jordi Hereu i Pere Navarro en un acte a la Masia Freixa de Terrassa Foto: A.M.


D’altra banda, Hereu ha reclamat la necessitat d’implicar els governs autonòmics, estatals i també europeus en la construcció dels municipis. “Les ciutats no ens podem trobar soles, i els governs han de ser conscients de la importància del municipalisme.

En aquest sentit, l’exalcalde ha lamentat que fa temps que a Catalunya “els alcaldes es troben sols, perquè el govern de la Generalitat està immers en un debat que no dóna resposta a les necessitats reals com poden ser l’envelliment de la població, la falta d’habitatge social o la desprotecció de la infància”.

A preguntes dels periodistes sobre la reunió entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el català, Quim Torra, Jordi Hereu ha expressat que sempre hem cregut que els problemes i els reptes polítics és resolen amb política. "No venim d’una situació fàcil, però només a través del diàleg podrem anar trobant el desllorigador pels conflictes entre Catalunya i l’Estat”.