La CUP Terrassa veu exagerades les restriccions al joc a les piscines municipals

Asseguren que "tot ha de ser compatible: La gent que neda i la gent que juga

Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:06h

Normes d'ús de la piscina de La Maurina Foto: Cedida

La CUP Terrassa considera que les restriccions de comportament de les piscines públiques sobrepassen la línia vermella. Segons la CUP les normes "prohibeixen el joc infantil a les piscines, quan la canalla és un dels principals sectors de població que en fan ús". La senyalització prohibeix entrar-hi amb una pilota de plàstic i flotadors inflables. També està prohibit córrer, tirar-se de cap dins l’aigua. I tampoc es pot accedir al recinte amb el teu entrepà o amb un refresc. Tampoc es pot entrar amb una guitarra, ni cantar o posar música amb el telèfon mòbil. Igualment, altres dels elements prohibits són portar-hi un para-sol, cadireta de platja, animals domèstics, fer fotografies i fumar dins el recinte.


Davant d'aquestes restriccions la CUP demana que es faci una reflexió sobre les normes d'ús de les piscines municipals. "No venim a dir que es permeti absolutament tot, sinó que reflexionem col·lectivament sobre quins jocs infantils i juvenils sí que es poden permetre a la piscina", apunten els cupaires.

Asseguren que "tot ha de ser compatible: La gent que neda i la gent que juga. El públic adult, el públic adolescent i jove, i el públic infantil. Dins la piscina, es pot habilitar un parell de carrils exclusius per a nedadores, mentre es permet el joc a tota la resta de piscina". La CUP no vol un espai públic estretament regulat i punitiu, que busqui uniformitzar les conductes de les persones. Per això, més aviat el que toca ara és revisar l’Ordenança de “Civisme” i anul·lar aquelles polítiques anti-ciutadanes com les normes de la piscina.