S'obren les inscripcions pel El Festival TAM! de músics emergents de Terrassa

Un jurat escollirà deu formacions musicals per participar a la marató de concerts que se celebrarà el 20 d’octubre al Parc dels Catalans

per Redacció, 7 de juliol de 2018 a les 12:23 |
Concert d'una de les formacions emergents que ha participat al Festival TAM! | TAM!
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El 20 d'octubre el Parc dels Catalans de Terrassa serà escenari de la cinquena edició del Festival TAM! de músics emergents. L'esdeveniment, cada vegada més arrelat a la ciutat, ha anat creixent progressivament des que va engegar la maquinària el 2014. El període d'inscripcions, que s'allargarà fins al proper 14 setembre.

Poden inscriure’s al festival les bandes que assagin al Vallès Occidental, que com a mínim la meitat dels membres tinguin menys de 35 anys i que tinguin temes propis per oferir un concert de 20 minuts. Les formacions musicals interessades s’hauran de registrar a l’espai “Com participar” del web del TAM, omplint un formulari per poder activar i validar la inscripció i facilitant un enllaç web a una cançó original, així com a una fotografia recent. La inscripció també es pot fer presencialment al servei de Joventut i Lleure (Av. Jacquard, 1).


Un cop acabat el període d’inscripcions, un jurat escollirà els deu grups que actuaran al festival, tenint en compte factors com la qualitat musical, l’originalitat i l’estil, així com que sigui la primera vegada que participen al TAM! La decisió del jurat es farà pública l’1 d’octubre.

Novetats del festival 

Enguany, el TAM! presenta la novetat de celebrar-se en dos dies i, a més, canvia de lloc. El servei de Joventut ha optat per un nou plantejament a petició del col·lectiu de joves músics de la ciutat, amb la idea d’oferir una experiència més interessant i motivadora, de la que se’n pugui treure més profit.

Així, el dissabte 6 d’octubre, dues setmanes abans del concert, s’impartiran a la Casa de la Música entre les 11 i les 14.30 h, els tallers i espais formatius habituals del festival. El 20 d’octubre serà la jornada dedicada a les actuacions musicals.


En aquesta ocasió els concerts es faran al Parc dels Catalans i no al Parc de Sant Jordi com era habitual. La jornada començarà amb una taula rodona sobre les necessitats i problemàtiques actuals de les formacions musicals i a continuació, engegarà la marató de concerts amb els deu grups triats.

Què és el TAM?

El TAM! és un esdeveniment que pretén dona visibilitat a les formacions musicals emergents que hi ha al territori i posar al seu abast eines i recursos, tant per millorar la pràctica musical com per facilitar-ne la projecció. També vol ser un punt de trobada entre músics per a compartir i intercanviar experiències i coneixements. L’any passat, una desena de formacions va actuar al Parc de Sant Jordi davant mig miler de persones, i les cinc formacions i taules rodones que es van organitzar van comptar amb prop d’un centenar de participants.

 

 

Participació