El termòmetre torna a pujar... encara més

Continuarà l'ambient calorós

Redacció
06 de juliol del 2018
Una imatge d'arxiu d'una de les platges catalanes
Una imatge d'arxiu d'una de les platges catalanes | Wikicommons
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres encarem el cap de setmana amb una pujada del mercuri. Farà més calor de manera progressiva fins la setmana que ve.

De matinada hi haurà intervals de núvols baixos al quadrant nord-est i vessant nord del Pirineu on el cel romandrà entre mig i molt ennuvolat. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà en general; a la resta del territori el cel es mantindrà serè o poc ennuvolat fins a migdia. A partir de llavors creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu, punts del prelitoral, i quadrant nord-est que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat en aquests sectors. A més, arribaran bandes de núvols alts i mitjans per l'oest del territori. Al final del dia la nuvolositat minvarà si bé hi haurà restes de núvols baixos a punts del terç nord i quadrant nord-est.

Temperatura mínima lleugerament més baixa i oscil·larà entre els 9 i 14 ºC al Pirineu, entre els 12 i 17 ºC al Prepirineu, depressió Central i prelitoral, i entre els 18 i 23 ºC al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima serà similar o lleugerament més alta, tret de punts del nord-est on baixarà lleugerament.