Societat

Eco-equip incorpora dos nous camions per a la recollida de residus a Terrassa

L’Ajuntament ha invertit 519.291 euros en els nous vehicles | Ara Eco-equip compta amb un total de sis vehicles de càrrega lateral

per Redacció, Terrassa , 5 de juliol de 2018 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nous camions amb càrrega lateral d'Eco-equip Foto: Aj. Terrassa


Eco-Equip, S.A., l’empresa municipal que gestiona el servei de recollida de residus a Terrassa, ha presentat dos nous camions recol·lectors per al sistema de recollida selectiva de residus de càrrega lateral incorporats a la seva flota, que ha adquirit per un import de 519.291 euros. 


Amb aquesta compra, Eco-Equip comptarà amb un total de sis vehicles per cobrir les tres línies de càrrega lateral que actualment hi ha a la ciutat, l’última de les quals es va implantar el març a vuit barris més per millorar i modernitzar l’eficiència en el servei. La quarta línia entrarà en funcionament al 2019, ja que el ple de juny va aprovar, dins el programa Terrassa Barris en Marxa 2018, una inversió total de 1.132.760 euros destinada a la compra de dos camions recol·lectors més (519.290 euros) i 750 contenidors (613.470 euros).

Els nous vehicles recol·lectors presentats avui són dos camions de l’empresa Volvo Group Espanya SAU amb xassís Renault i caixa recol·lectora Ros Roca de 25 m3. Els camions estan equipats amb un sistema elevacontenidors polivalent i recorreran una ruta prefixada per tal de recollir els residus. Així, quan arribin a una bateria de contenidors s’aturaran, els elevaran i els bolcaran automàticament a la tremuja del recol·lector. En acabar aquesta operació, els dipositaran a la seva ubicació habitual.

El servei de recollida de residus de càrrega lateral es presta amb un únic operari, que és la persona conductora del vehicle i que realitza el treball sense necessitat de baixar del camió. Això ha comportat una reubicació del personal, ja que el sistema de càrrega posterior necessita una persona conductora i un o dos operaris, en funció de la fracció de residus a recollir. Aquest personal es destina ara a les tasques prèvies de repàs de les zones per tal d’evitar dificultats a l’hora de buidar els contenidors, una tasca a la qual es dediquen bona part de les persones que fins ara fan la recollida manual dels contenidors.

Aquest model de recollida selectiva de residus de càrrega lateral s’emmarca dins els compromisos definits en el Pacte per a la Neteja i la Recollida Selectiva, que contempla la millora del servei, el reforç de la inspecció i la promoció de la campanya de sensibilització “Terrassa més NETA”.

 

Participació