Ciència

La UPC engega un programa per apadrinar tractaments visuals especialitzats per a persones en situació vulnerable

Un 5% dels pacients del Centre Universitari de la Visió necessitarien atenció especial

per Redacció, Terrassa , 5 de juliol de 2018 a les 16:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Presentació del programa Mirades solidàries de la UPC Foto: UPC


El Centre Universitari de la Visió (CUV), la clínica de la Facultat d'òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC ha posat en marxa un programa d'apadrinament de tractaments visuals especialitzats a Catalunya, "Mirades solidàries" per a persones en situació de vulnerabilitat.


L'any passat, la clínica va atendre 2.100 persones, un 56% dones i un 44 hores. El 74% van ser adults però també ho van necessitar un 14% de nens i un 12% de joves. La clínica va adaptar més de 4.000 lents, però a més d'ulleres, alguns d'aquests pacients necessiten una teràpia visual, ajuts de baixa visió i adaptació de lents de contacte especials, serveis que fa el CUV en un entorn d'aprenentatge-servei, ja que els pacients són atesos per estudiants de grau o màster, com a part de les pràctiques clíniques, i supervisats per professorat de la FOOT a les instal·lacions del Centre.

La UPC dona suport a aquests projectes i iniciatives del Centre de Cooperació per al Desenvolupament (CCD) dedicant-hi un pressupost d’uns 220.000 euros, procedent en part de les aportacions econòmiques que realitza la comunitat universitària mitjançant la campanya 0,7 %. La campanya permet als estudiants realitzar una aportació voluntària de 5 euros en el moment de fer la matrícula i, tant al personal docent i investigador, com al d'administració i serveis, poden realitzar aportacions voluntàries a través de la nòmina. Les contribucions rebudes per aquest fórmula, que es va posar en marxa ara fa ja més de 20 anys, se sumen als recursos que aporta la institució per fer possible el programa de cooperació.

 

Participació