Programació completa de la temporada de tardor del Centre Cultural

Fins al febrer l’equipament acollirà una trentena de funcions de dansa, música, monòlegs i espectacles familiars

05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:23h

El Musical de Madagascar es representarà al Centre Cultural de Terrassa Foto: Cedida
 

El Centre Cultural de Terrassa ha presentat aquest dijous 5 de juliol la nova temporada de tardor, que s'allargarà fins al mes de febrer amb una vintena d'espectacles que combinen la dansa, la música, els monòlegs o els espectacles infantils. A continuació us detallem la programació. 

Nou cicle d'autor "Amb veu pròpia"

Jordi Savall, 12 de setembre. És una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit. Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba, o com a director. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica.

Judit Neddermann i Pau Figueras,19 d’octubre. Neddermann, cantant i autora de cançons, ens presenta el seu tercer disc en solitari Nua (Satélite K, 2018), un disc cantat en català però on també hi trobem cançons en castellà i portuguès. Estem davant una Judit més madura, tot i la seva joventut, on novament s’obre a cantar i compartir les seves vivències, sinceres i sense reserves.

Manu Guix & Band, 26 d’octubre. Amb el seu piano, cantant, fent totes les harmonies vocals, i acompanyat per la seva banda habitual reforçada amb més músics, ens presenta un directe realment espectacular. Amb Després de tot​, Manu Guix és consolida com un dels grans intèrprets i compositors del nostre país. Un directe ple de matisos i sonoritats que es tradueixen en una de les produccions musicals més ambicioses que s’ha fet darrerament en el panorama català. D’aquesta manera, l’artista mostra la seva versatilitat tant en la seva vessant creativa com interpretativa.

Roger Mas, 25 de novembre. Encarna com ningú el prototip del cantautor: agermana música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge al Parnàs, al jardí 2 dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves. Al concert hi trobarem cançons del nou disc Parnàs​, adaptacions de cançons tradicionals o antigues i poemes musicats d’autors tan diversos com Amadeu Vidal i Bonafont, Toni Gol i Roca, Miquel Martí i Pol i Joan Maragall.

David Verdaguer i Oscar Machancoses, 2 de desembre. Dos homes, farts que la vida els tracti malament i sobretot el sexe contrari, decideixen exposar els seus sentiments més íntims en veu alta sense embuts ni cap mena de pudor. Dos machos verdes fritos ​és humor, desamor i boleros amb aire de piano bar.  Una visió del desamor des d'una òptica purament masclista en la qual aquests perdedors van enfilant pensaments mordaços en contra de tot, inclosos ells mateixos i la seva pròpia masculinitat. Un espectacle que oscil·la entre el teatre, el vodevil, el recital musical i la comicitat més absurda i surrealista, acompanyada d'una filosofia nocturna només apte per a uns quants escollits.

Toti Soler i Gemma Humet, 14 de desembre. Música i poesia, dues formes d'art germanes que juntes creixen i germinen. Dues veus unides cap a l'emoció. Així toca i canta Toti Soler acompanyat de la deliciosa veu de Gemma Humet. Un captivador recorregut pel seu exquisit univers de guitarra i cançó: tan mediterrani, tan contemporani, tan universal; a través dels¡ millors temes que ha escrit durant els més de cinquanta anys de dedicació a la guitarra i a la composició amb la seva forma personal sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes.

Espectacles familiars

Madagascar, 13 i 14 d’octubre. Basat en la pel·lícula d’animació de DreamWorks , els personatges de Madagascar seran els protagonistes d'un musical exuberant i brillant: Alex el Lleó, Marty la Zebra, Melman la Girafa i Gloria la Hipopòtam són les grans estrelles del Zoo de Nova York. Un inesperat viatge els portarà al salvatge i boig món del Rei Julien, a Madagascar, que els acollirà al ritme del hit Move it, Move it. Madagascar és un himne a l'amistat dedicat a un públic de totes les edats, una travessia oceànica que portarà als espectadors des de la jungla urbana dels gratacels de Nova York fins a les platges de la meravellosa illa africana.

Els tres porquets, 21 d’octubre. La companyia Magatzem d’Ars presenta aquest teatre musical creant un relat simpàtic i divertit d’aquest conte tradicional sobre el valor de l'esforç. Sinospi: Hi havia una vegada tres porquets que vivien amb la seva mare. Un bon dia, l’empresa on treballa la mare tanca la filial i l’obliga a marxar tota sola a la Xina per conservar la feina. És llavors quan els tres porquets s’hauran d’espavilar i construir-se 3 una casa des de zero. Les desavinences entre germans faran que cadascú se’n faci la seva segons el seu criteri i les seves ganes de treballar: una casa de palla, una de fusta i una altra de maons. Totes tres construccions seran posades a prova pel temible llop ferotge, que no podrà evitar les seves ànsies per clavar una bona queixalada als tres porquets.

Dékoncert, 28 d’octubre. Un espectacle que combina música i les arts del circ, únic en el seu gènere, sorprenent, innovador i divertit. L’Hipòlit és el músic megalòman i el Gerard l’ajudant dotat de gran creativitat i qui ha de respondre a totes les demandes pel bon funcionament del concert. El Gerard crearà un seguit d’accidents que desviaran el curs del concert per portar al gran Hipòlit per camins desconeguts i inversemblants, que permetran al públic gaudir d’un duo més que sorprenent.

Circ de l'any, 22 de desembre. Arriba la dotzena edició d’aquesta producció de circ a càrrec de l’associació terrassenca Tub d’Assaig 7.70. Una gala creada especialment per l’ocasió amb artistes que fan proeses en la seva especialitat: clown, malabars, acrobàcies i aeris.

Peter Pan, 30 de desembre. Basat en el llibre de James Matthew Barrie, Peter Pan arriba a Terrassa en un format musical convertit en un brillant món de fantasia, ple de color i emoció i amb divertides cançons per tota la família. Una oportunitat per deixar anar el teu nen interior i compartir la història amb els petits de casa, una nova generació de fans que quedaran encantats per la màgia de Peter i els seus amics. Peter és un nen orfe que somia amb tornar a veure a la seva mare. Un dia un grup de pirates segresten a diversos nens per portar-los a treballar al País de Mai Més, però Peter aviat descobrirà que les coses passen per alguna cosa, i el seu destí és allà, a l’illa de Neverland.

Trencanous, 12 i 13 de gener. El Ballet de Catalunya interpreta el conte original d’Ernst Theodor Hoffman, adaptat per Alejandro Dumas. Un gran clàssic amb una història immortal plena d’amor, màgia i il·lusió. Amb la voluntat d’integrar les escoles de dansa i les danses populars catalanes, la nova companyia catalana, resident al Centre Cultural Terrassa, compta en aquesta producció amb la participació de l’Esbart Egarenc del Social (Terrassa).

Monòlegs

Santi Millán, Jose Corbacho i Javi Sancho, 6 d’octubre. Una nit d’humor a boca de canó i sense concessions amb tres dels millors còmics del país. Santi Millán i Jose Corbacho tornen a ajuntar-se en un escenari després d’anys de carrera en solitari, demostrant que segueixen compartint l’energia i afinitat còmica que van forjar a La Cubana i més tard al programa A Pèl Tour. S’uneix a ells el jove còmic Javi Sancho, que ha acompanyat a Millán en els seus últims espectacles. Els tres es llancen en aquest tour humorístic, buscant la interacció directa amb el seu públic. Una nit de riure on s’ofereix una experiència única i irrepetible amb humor a boca de canó i sense concessions.

Yo sobreviví a la EGB, 7 d’octubre. Jordi Merca presenta aquest espectacle de stand-up que et farà recordar d’una manera entranyable i divertidíssima l'època dels 80. El xou perfecte per a tots aquells que vau patir aquesta maleïda època. L'època dels vuitanta va fer molt de mal a la infància de tots nosaltres. Aquesta època en la que els nostres pares ens vestien de manera ridícula per enviar-nos a l'escola. Aquest és l'espectacle de Stand-up que et farà recordar d'una manera graciosa aquell que vas ser i el que ara ets. Vine a passar una bona estona plena d'humor i música per a desconnectar del món actual i connectar amb el bon rotllo. Si ets PostNaranjito, però sobretot si ets Pre-Cobi, sens dubte aquest és el teu show!

Andreu Casanova, 23 de novembre. Et convida a fer un safari còmic per tota la selva d’aplicacions per lligar que s’han posat de moda últimament. Tant si estàs solter o en parella, tots hem sentit parlar de la nova forma de buscar l’amor (o el que sorgeixi). Andreu Casanova, a través de les seves pròpies experiències vitals, t'explicarà les seves anècdotes més divertides i resoldrà els dubtes més inquietants del flirteig virtual. Després de l’èxit dels seus espectacles Cinquanta ombres d’Andreu I i II, Andreu torna amb un nou xou. Fes Match amb Tindersorpresa!

Dansa

Recrea Dance Company, 29 i 30 de desembre. Després de passar els últims anys treballant a l’estranger, Maria Rovira, reconeguda coreògrafa internacional, torna a casa trepitjant fort amb la seva pròpia versió de Carmina Burana. Aquesta producció que s’estrena al Centre Cultural Terrassa, compta amb ballarins internacionals provinents tant de la dansa clàssica com contemporània. Les dues funcions aniran acompanyades de música en directe. La posada en escena de Carmina Burana promet una resolució única plena de sensibilitat, cuidant cada detall i oferint un desenllaç inesperat.

Scapino Ballet Rotterdam, 27 d’octubre. Aquesta companyia de l’avantguarda internacional dirigida per Ed Wubbe, és coneguda tan per les seves produccions a gran escala, sovint acompanyades per música en viu, com per peces més curtes, creades pels joves i innovadors coreògrafs de l’actual panorama internacional com són: Marcos Morau, Itamar Serussi, Felix Landerer, entre d’altres. La recent obra creada per Ed Wubbe, Scala (2018), és un veritable festí visual, una nova peça que com la seva antecessora, Pearl (2013), tracta el tema del romanç, l’esplendor, la seducció i la decadència de manera magistral; el seu espectacular vestuari podria competir amb qualsevol espectacle de la cort veneciana contemporània. La música en viu, a càrrec de l’agrupació Combattimento Consort Amsterdam i de dos cantants d’òpera, fan que en el seu conjunt, la peça de Wubbe sigui una autèntica al·lusió al barroc.

Ballet de Catalunya, 10 de novembre. El Ballet de Catalunya s’endinsa a l’Espanya manxega, aragonesa i a la capital catalana, Barcelona. Tots ells escenaris d’una de les obres més carismàtiques de la literatura espanyola convertida en un dels clàssics del repertori.

Ballet de Moscou, 17 i 18 de novembre. Fundat l’any 1989 pel coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev, el Ballet de Moscou està format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski i és avui per avui una de las companyies més importants del seu país. Des de la seva fundació, ha realitzat més d’un miler de representacions i més de 60 gires per tot el món, Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.

Gala d'estrelles i solistes de Sant Petesburg, 15 de desembre. Sant Petersburg, considerat el bressol del ballet rus, apropa al públic una constel·lació formada pels ballarins més destacats procedents dels teatres més importants de la capital de la cultura de Rússia. La gala està dedicada al 200è aniversari de Marius Petipa (1818-2018). 

Temporada simfònica 

Una galàxia de músiques, 24 de novembre.
Futur és una paraula estranya: no has acabat de dir-la i el "futur" que t'ha sortit de la boca ja és passat. El cinema ha imaginat futurs de tots el colors, formes i sons. Les músiques que acompanyaven alguns dies de demà imaginats en una pantalla gran sonaran seguint el fil de la veu i relat de l'actor i guionista Iván Morales. Per a qui vulgui que la música l'il·lumini el seu futur o passat.

Festival de valsos i danses, 26 de desembre. Un any més recordant el caràcter cíclic de la vida a través de la dansa ternària més celebrada del planeta: el vals. Acompanyaran a l'expressió més civilitzada del número 3, els batecs de les danses binàries que esclaten d'alegria a diferent indrets del planeta, i que abasten des de la gelada Rússia a l'ardent Cuba. Per a qui vol rebre un nou any amb esperances que sàpiguen ballar.