El retrat de Lluís Muncunill ja llueix a la Galeria de Terrassencs Il·lustres

Aquest dimecres 4 de juliol s'ha descobert el retrat de l'arquitecte terrassenc

Retrat de Lluís Muncunill a la Galeria de Terrassencs Il·lustres
Retrat de Lluís Muncunill a la Galeria de Terrassencs Il·lustres | Aj. Terrassa
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:30h

El retrat de Lluís Muncunill ja forma part de la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres a la sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa. Aquest dimecres 4 de juliol, en un acte de Festa Major, s'ha fet la descoberta del retrat de l'arquitecte que va deixar el seu llegat a molts racons de la ciutat. L'encarregada de l'obra ha estat la pintora terrassenca Carmen Valverde i es mides del retrat seran de 146 x 97 cm i el marc segueix el model tradicional de la resta de retrats de la Galeria. 

L’Ajuntament en Ple va aprovar el mes de maig la concessió de títol de fill adoptiu de la ciutat de Terrassa, a títol pòstum, i l’honor d’incorporació a la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres a l'arquitecte modernista Lluís Muncunill i Parellada.

La Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres va ser creada l’any 1915 amb la finalitat de perpetuar la memòria d’aquells terrassencs i terrassenques que han assolit un alt grau de servei a la ciutat o una trajectòria personal indiscutible en el terreny de la política, les arts, la cultura, l’acció social o l’esport. Aquest honor queda reservat per a les persones que prèviament han estat anomenades Filla o Fill Predilecte o Filla o Fill Adoptiu.

Enguany es commemora el 150è aniversari del naixement de Lluís Muncunill, i coincidint amb aquesta efemèride i mitjançant un acord del Ple Municipal, es va acordar concedir a Lluís Muncunill i Parellada el títol de Fill adoptiu de la ciutat, a títol pòstum i de la seva incorporació a la Galeria dels Terrassencs i Terrassenques il·lustres.

L'artista Carmen Valverde amb l'alcalde, Alfredo Vega, i el tinent d'alcalde, Amadeu Aguado. Foto: Aj. Terrassa