Dimecres i últim dia de Festa Major: Descobriment del quadre-retrat de Lluís Muncunill, castell de focs i havaneres amb rom cremat

La Festa Major de Terrassa va començar divendres 29 de juny i ha comptat amb 400 activitats per a tots els públics.

Castell de focs de la Festa Major de Terrassa.
Castell de focs de la Festa Major de Terrassa. | Cristóbal Castro
04 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:28h

La Festa Major de Terrassa va començar divendres amb el tradicional pregó, que enguany han fet les futbolistes Viky Losada i Marta Corredera. Un inici de festa marcat per la descoberta del capgròs de l'any que aquest 2018 ha estat pels dos consellers terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig, a la presó i a l'exili. Al balcó de l'Ajuntament, a banda de l'alcalde, Alfredo Vega, i els regidors del Consistori, va comptar també amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent. 

Després d'un dissabte ple d'activitats per a tots els públics on destaca la tradicional cercavila de les entitats de cultura popular de la ciutat, el diumenge ha estat marcat pel seguici d'autoritats i la diada castellera de Festa Major. Una diada que ha comptat amb la presència del portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol. 

Entre les activitats d'aquest últim dia de Festa Major t'en destaquem algunes:

16.30 Exhibició sardanista i de balls de bastons. A càrrec de l'agrupació sardanista Asert i dels Bastoners de Terrassa al portal Nou, 42. 

18.30h Descobriment del quadre-retrat de Lluís Muncunill i Parellada. Descoberta del quadre realitzat per la pintora terrassenca CARMEN VALVERDE i situat a la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres de Terrassa. La Galeria de Terrassencs Il·lustres, creada en un acord de Ple l’any 1914, té com a principal objectiu perpetuar la memòria d’aquells terrassencs i terrassenques que van assolir un alt grau de servei a la ciutat o una trajectòria personal indiscutible en el terreny de la política, les arts, la cultura, l’acció social o l’esport. La Galeria va quedar inaugurada el 5 de juliol de 1915 amb la col·locació del retrat de Joaquim de Sagrera i Domènec, pintat per Pere Viver. Des de llavors han entrat a formar part d’aquesta galeria un total de 17 terrassencs i terrassenques. La de Lluís Muncunill serà la primera incorporació a la Galeria de Terrassencs i Terrassenques il·lustres en els últims 26 anys Lloc: Ajuntament de Terrassa.

22.30h Castell de focs. A càrrec de la PIROTÈCNIA TOMÀS. Lloc: cruïlla de l’avinguda d’Abat Marcet i l’avinguda de Josep Tarradellas. Aquesta actuació obliga a fer talls de trànsit a l’avinguda de Josep Tarradellas, l’avinguda de l’Abat Marcet i la Ronda de Ponent, a l’alçada de la plaça de las Magnòlies. També es desviaran els autobusos de las línies L4, L5, L8 y L9. En finalitzar l’acte, hi haurà un servei especial de les línies L2, L3, L4, L5, L8 y L9 en finalitzar els actes, amb sortida a la plaça de Lluís Companys.

23h Havaneres amb el grup Sa Parranda i amb el tradicional Rom Cremat servit per la corporació municipal. Lloc: plaça de Lluís Companys.

23h Ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi - ciutat de Barcelona a la plaça de Ricard Camí. 

Evitar agressions sexistes 

El Servei de Polítiques de Gènere muntarà enguany dos punts informatius sobre les agressions sexuals i els comportaments sexistes a la Festa Major. Així, una carpa informativa estarà situada a l’espai d’El Jove, al Torrent de la Font d’en Sagrera, al parc de Vallparadís, i funcionarà les nits de divendres, dissabte i diumenge de 0 a 4 h. Aquest espai està gestionat per l'entitat Creació Positiva. L’altre espai estarà situat a l’atri de l’Ajuntament, al Raval de Montserrat, al costat del punt de la Policia. 

Consulta tota la programació de la Festa Major aquí