Festa Major 2018

Els regidors de Cs de Terrassa abandonen diversos actes de Festa Major «exclosos per l'independentisme»

Van marxar durant el descobriment dels capgrossos, Josep Rull i Lluís Puig

per Redacció, Terrassa | 3 de juliol de 2018 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pregó de la Festa Major de Terrassa 2018 Foto: A.M.


Els regidors del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa van abandonar l'acte d'homenatge a Josep Rull i Lluís Puig, que consistia en dos capgrossos amb les seves cares i que va tenir lloc a la Festa Major celebrada aquest cap de setmana. El portaveu,

Javier González, ha afirmat que els representants de Cs es van sentir "exclosos per l'independentisme i expulsats dels festejos".

A més, González ha criticat que "la Festa Major s'hagi instrumentalitzat per rendir tribut a dues persones encausades per uns presumptes delictes greus" en comptes de ser "plural i organitzada des del respecte a la diversitat ideològica de tots els terrassencs", tal com va demanar la formació taronja el maig passat en una moció proposada a la Junta de Portaveus.


Javier González ha recordat que en l'acord plantejat per Cs s'advertia que "la Festa Major no podia ser instrumentalitzada al servei d'una idea política" i que el govern del PSC es va abstenir durant la votació "mostrant tebiesa enfront de la radicalitat d'algunes entitats". El portaveu de Cs ha assenyalat també que "molts ciutadans de Terrassa no s'identifiquen en absolut amb l'homenatge que Rull i Puig van rebre". Per tot això, el regidor ha lamentat que malgrat la petició de Ciutadans, aquesta edició s'hagi convertit "en la Festa Major més polititzada de la història".

Finalment, González ha indicat que els tres regidors de Cs van decidir abandonar l'acte del divendres quan el President del Parlament, Roger Torrent, va rebre als capgrossos en la balconada consistorial acompanyada de l'alcalde del PSC, Alfredo Vega. Els representants de Ciutadans a l'Ajuntament també es van absentar el diumenge, quan es va realitzar un ball d'aquests capgrossos amb la presència del portaveu adjunt del JxCat al Parlament, Eduard Pujol. El portaveu ha conclòs que, lamentablement, no s'ha tingut en compte la seva petició "d'organitzar la festivitat amb el màxim respecte a totes les sensibilitats, celebrant una festa sense exclusions i amb elements que sumeixen i fomentin la convivència". 

 

Participació