FOTOS Jaume Leiva i Maria Ruiz s'imposen en la 39a Cursa de Festa Major

Per tercer any consecutiu, l'egarenc Jaume Leiva aconseguia adjudicar-se la victòria en aquesta cursa

Sortida cursa de Festa Major 2018.
Sortida cursa de Festa Major 2018. | Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa
Redacció
03 de juliol del 2018
Terrassa ha acollit una nova edició de la seva cursa popular de Festa Major, la 39a, Gran Premi BBVA, una cursa que ha mantingut una important participació acostant-se a més de 1.200 participants entre els inscrits i els corredors que van participar sense dorsal.

A les 19.45h l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, va donar el tret de sortida de la categoria absoluta amb una participació oficial de 926 atletes inscrits més els que van participar sense dorsal. Una cursa amb variacions respecte a l'edició anterior. El recorregut presentava la seva principal novetat en la distància de la cursa. En aquesta edició 2018, i tenint en compte les condicions climatològiques d'aquesta època de l'any on les elevades temperatures són habituals, la cursa ha estat de 5.000 metres, en lloc dels 8.000 m que la caracteritzava en edicions anteriors.

També el traçat presentava canvis. La sortida tenia lloc en la mateixa Rambla d'Ègara, però en aquesta ocasió, uns metres més cap al sud de la ciutat, davant el Centre Cultural, mantenint l'arribada davant la plaça Ricard Camí (Rbla. d'Ègara), però variant la direcció d'aquesta, en lloc d'anar en direcció sud, la cursa prenia sentit nord, cap a l'Av. Josep Tarradelles.

Per tercer any consecutiu, l'egarenc Jaume Leiva aconseguia adjudicar-se la victòria en aquesta cursa. Primer, Jaume Leiva, i segon classificat, Lahcen Harbil que repetien posicions respecte a l'edició anterior, completava aquest pòdium David Guiamet. Leiva, amb un temps oficial de 14.55, va dominar la cursa de principi a fi, travessant línia de meta
en solitari, a 38 segons de distància del seu perseguidor.

En categoria femenina, Maria Ruiz, segona classificada l'edició anterior, va dominar la cursa travessant línia de meta en primer lloc amb un temps de 18.33, seguida de Montserrat Estany, tercera classificada l'any passat, amb un temps de 18.36 i tercera classificada Maite Rios, 18.46.
 

Guanyadors de la cursa de Festa Major 2018. Foto: Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa


La tarda atlètica es va iniciar a les 19,15 hores amb la cursa infantil. Uns 300 corredors van recórrer la distància de 1.100 metres, sortida en Rambla d'Ègara en direcció nord, Av. Josep Tarradelles, presentant en aquesta edició un nou traçat. Aquesta cursa va comptar amb la victòria de Jordi Eder Ferrando en categoria infantil masculina marcant un crono final de 4.06, a quatre segons del segon classificat, Daniel Díaz amb un temps de 4.10. Va completar aquest pòdium en categoria infantil masculina el corredor Alex Gómez que va realitzar el traçat amb un temps de 4.15.

En categoria infantil femenina, victòria clara per Aroa Jiménez, tercera classificada en l'edició anterior, que va creuar línia de meta amb un temps de 4.19, a set segons de la segona classificada, Anne Crespo, 4.26, i a vuit de la tercera classificada Olivia López amb un temps de 4.27. ​Organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, puntuable pel Circuit de Curses Activa't i la Lliga Internet Championchip.
 

Cursa infantil Festa Major de Terrassa. Foto: Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa
 

Jaume Leiva, a la línia de meta de la cursa de Festa Major. Foto: Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa

 

Sortida infantil de la cursa de Festa Major. Foto: Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa

 

Podi femení de la cursa de Festa Major. Foto: Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa