Diumenge de Festa Major: Matinades, ciclisme, seguici d'autoritats, diada castellera i molt més

Fins el 4 de juliol hi ha 400 propostes per a tots els públics

01 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:01h
Els pilars de cloenda de la Diada de Festa Major de Terrassa.
Els pilars de cloenda de la Diada de Festa Major de Terrassa. | Laia Polonio

La Festa Major de Terrassa va començar divendres amb el tradicional pregó, que enguany han fet les futbolistes Viky Losada i Marta Corredera. Un inici de festa marcat per la descoberta del capgròs de l'any que aquest 2018 ha estat pels dos consellers terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig, a la presó i a l'exili. Al balcó de l'Ajuntament, a banda de l'alcalde, Alfredo Vega, i els regidors del Consistori, va comptar també amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent. 

Entre les activitats d'aquest diumenge que es fan a tota la ciutat, en destaquem alguns:

Durant tot el dia, Festa Major Infantil. 

8.30h Matinades de Festa Major. Els trabucaires ens desperten el dia central de la Festa Major ! Amb els Bandolers de Terrassa i els Trabucaires de Terrassa, acompanyats de grallers i tabalers dels grups de cultura popular Itinerari: parc de Sant Jordi, carrer volta, la Rambla, portal de Sant Roc, carrer Major, carrer de la Unió, raval de Montserrat, carrer de Gavatxons i plaça Vella.

9-30h XXI Trofeu Festa Major de Ciclisme. Campionat de Terrassa XVI memorial Manuel Calmaestra. Recorregut de 68 km per carretera Lloc: avinguda de Font i Sagué.

9.45 Seguici d'autoritats. Format per la corporació municipal, encapçalats pel Drac de Terrassa, amb els macers i el penó de la ciutat portats per la Confraria de la Mare de Déu de Lourdes de Terrassa amb motiu dels seus 100è aniversari i per l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa amb motiu del seu 75è aniversari, i l’Àliga de Terrassa. En sortir de l’Ajuntament seran rebuts pels Trabucaires de Terrassa amb una salva d’honor. Itinerari: sortida de davant l’Ajuntament i processó cap a la catedral del Sant Esperit per assistir a l’Ofici Solemne.

10h Ofici de Festa Major. A càrrec de la MASSA CORAL Lloc: Catedral del Sant Esperit. 

11.15h Sortida d'ofici de Festa Major. Amb la Gran Tronada començarà l’acte central de la Festa Major. Després dels pilars de les colles castelleres, la corporació municipal obrirà el tradicional Ball de Plaça, que continuarà l’Esbart Egarenc amb la música dels Ministrils del Raval. Tot seguit els balls de Nans, Bastoners, Drac, Gegants i l’Àliga de Terrassa. Acabats els balls, es formarà seguici d’entremesos i autoritats, que es dirigirà al raval de Montserrat encapçalat pel Drac de Terrassa, els macers i el penó de la ciutat, que enguany serà portat per la Confraria de la Mare de Déu de Lourdes de Terrassa amb motiu del seu 100è aniversari i per l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa amb motiu del seu 75è aniversari. Lloc: plaça Vella Itinerari: sortida de la plaça Vella, carrer dels Gavatxons, placeta de la Font Trobada i arribada al raval de Montserrat. 

12.30h Exhibició castellera de Festa Major. Amb els CASTELLERS DE TERRASSA, MINYONS DE TERRASSA i la colla convidada CAPGROSSOS DE MATARÓ Lloc: raval de Montserrat. 

18h Ball de lluïment de la Pàjara de Terrassa. Al raval de Montserrat. 

Pel que fa als concerts d'aquest dissabte, consulta's aquí. 

 

Novetats

- Ressopó musical després dels castells de vigília, dissabtre 30 de juny abans del Ball de Revetlla de Festa Major de les 12 de la nit, a càrrec de l’Orquestra Maravella a la plaça Vella.

- Cercavila Itinerant Musical a càrrec de la fanfàrria Balkan Paradise Orchestra, diumenge 1 de juliol a les 12.30 h (després del ball de plaça, que enguany arriba a la seva 60a edició), dins de la programació de La Xarxa i la Festa Major Infantil.

- Primera Mostra de Foc Infantil, diumenge 1 de juliol davant del mNACTEC des de les 20.30 h. Les 
colles de la ciutat que tenen colla infantil (Colla Infantil del Drac i Bruixes de Can Boada, Els Bitxaires, Colla Infantil Balrogs, Colla Infantil Diables de la Maurina i Colla Infantil del Drac de Terrassa). 

- Gran Gala de Circ, dimarts 3 de juliol a les 19.30 a la plaça Vella. Enguany, la Gala serà especial amb motiu del 10è aniversari de l’Associació de Circ Tub d’Assaig, i comptarà amb la participació de Guillem Albà i la Cia. La Marabunta.

Evitar agressions sexistes 

El Servei de Polítiques de Gènere muntarà enguany dos punts informatius sobre les agressions sexuals i els comportaments sexistes a la Festa Major. Així, una carpa informativa estarà situada a l’espai d’El Jove, al Torrent de la Font d’en Sagrera, al parc de Vallparadís, i funcionarà les nits de divendres, dissabte i diumenge de 0 a 4 h. Aquest espai està gestionat per l'entitat Creació Positiva. L’altre espai estarà situat a l’atri de l’Ajuntament, al Raval de Montserrat, al costat del punt de la Policia. 

Transport públic 

A més, l’Ajuntament, en col·laboració amb l'empresa que gestiona el servei de bus (TMESA), ha decidit, com ja és habitual, ampliar l'horari dels autobusos de les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 durant els dies de Festa Major fins a les tres de la matinada. També s’allargarà el Bus de Nit de divendres i dissabte fins a les cinc de la matinada i la línia 9 allargarà el servei el diumenge fins a les cinc de la matinada, per tal d’oferir servei a la parada més propera de l’espai d’El Jove.

 

Tots aquests serveis de transport nocturn, comptaran amb el servei de "parada intermèdia". Aquest servei, restringit a dones, joves menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat; ofereix la possibilitat de sol·licitar parades intermèdies, només de
baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta.

Consulta tota la programació de la Festa Major aquí