El Jutjat d'Instrucció de Terrassa decreta presó provisional sense fiança per 26 dels detinguts en el macrooperatiu contra la màfia armènia

21 dels arrestats podran evitar estar tancats si paguen una fiança i 16 han quedat lliures amb mesures cautelars

Els Mossos d'Esquadra s'emporten detingut un dels integrants de la màfia armènia, al seu domicili de Badalona.
Els Mossos d'Esquadra s'emporten detingut un dels integrants de la màfia armènia, al seu domicili de Badalona. | ACN
Redacció
01 de juliol del 2018
Actualitzat el 03 de juliol a les 8:05h
El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 2 de Terrassa ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per 26 dels detinguts en l'operació policial contra la màfia armènia a l'àrea de Barcelona i a altres punts de l'Estat que va tenir lloc dimarts.

Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el jutge ha acordat presó provisional defugible amb fiança, majoritàriament de 9.000 euros, per a 21 -tres d'ells ja han abonat aquesta quantitat-, 16 han quedat en llibertat amb mesures cautelars, se'ls ha retirat el passaport, se'ls ha prohibit sortir del país i hauran de comparèixer periòdicament davant d'un jutjat; i un ha quedat en llibertat sense cap mesura cautelar.

Els investigats en aquesta causa, són de nacionalitats espanyola, armènia, georgiana i russa. Aquest dissabte a la tarda ha acabat la posada a disposició del jutge dels 64 detinguts.
 
Durant l'operatiu policial de dimarts passat es van fer entrades i escorcolls a més de 70 localitzacions ubicades en cinc províncies, Barcelona, Madrid, València, Alacant, Elx i Cartagena. En total es van detenir 142 persones i 64 van passar a disposició judicial. L'organització criminal està relacionada, segons les autoritats, amb el tràfic de drogues, d'armes, amb el contraban de tabac, amb el blanqueig de capitals, amb la corrupció en apostes esportives i amb altres delictes contra el patrimoni arreu d'Europa. La majoria dels arrestats són ciutadans armenis assentats a Catalunya, Madrid i València.