Dissabte de Festa Major: Pedalada, cercavila, cursa popular, castells de vigília o el correfoc

Fins el 4 de juliol hi ha 400 propostes per a tots els públics

Bastoners de Terrassa.
Bastoners de Terrassa. | Joaquim Alabate.
30 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:45h

La Festa Major de Terrassa ha començat amb el tradicional pregó, que enguany han fet les futbolistes Viky Losada i Marta Corredera. Un inici de festa marcat per la descoberta del capgròs de l'any que aquest 2018 ha estat pels dos consellers terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig, a la presó i a l'exili. Al balcó de l'Ajuntament, a banda de l'alcalde, Alfredo Vega, i els regidors del Consistori, va comptar també amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent. 

Entre les activitats d'aquest dissabte que es fan a tota la ciutat, en destaquem alguns:

10h Pedelada popular de festa Major - Decabike. Recorregut de 10km

17.30h Inici de la Festa Major Infantil, al parc de Vallparadís. 

18h Cercavila. El Drac de Terrassa obrirà la Cercavila de la Festa Major amb la participació dels Gegants, Capgrossos i Nans de Terrassa, els Gegants de les Fonts, Bastoners de Terrassa, Bastoners de Sant Pere, Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, Associació Grup Sardanista Terrassa Nord, Agrupació Sardanista Asert, Cobla Ciutat de Terrassa, Esbart Egarenc, Ball de Gitanes de Terrassa, Ball de Serrallonga de Terrassa, Cuca Japonesa del Drac de Terrassa, Papallona de Sant Pere, Minyons de Terrassa, Castellers de Terrassa, Diables i Dina de la Maurina, Drac i Bruixes de Can Boada, Colla de Diables Balrogs, Colla Jove Diables de Sant Llorenç, Bitxo del Torrent Mitger, Diables de Sant Pere Nord, Drac Baluk Astharot i Diables de Ca n’Aurell, Diabòlics d’Ègara, Diables de Terrassa, Pàjara de Terrassa, Trabucaires de  Terrassa i Bandolers de Terrassa. Itinerari: raval de Montserrat, rambla d’Ègara, portal de Sant Roc, carrer Major i plaça Vella, on els grups faran una actuació final de lluïment. 

19.15h XXXIX Cursa atlètica popular. El recorregut de la cursa d’adults serà de 5 km i la de petits d’1 km aproximadament Inscripcions anticipades.

19.30h Ballada de Sardanes al Raval de Montserrat amb la Cobla Principal de Terrassa. 

21h Castells de vigília a la plaça Vella. Acabats els balls de lluïment de la Cercavila entraran a la plaça les colles castelleres de la ciutat, els Castellers de Terrassa i els Minyons de Terrassa, i tot seguit faran els castells de vigília.

Pel que fa als concerts d'aquest dissabte, consulta's aquí. 

 

Novetats

- Ressopó musical després dels castells de vigília, dissabtre 30 de juny abans del Ball de Revetlla de Festa Major de les 12 de la nit, a càrrec de l’Orquestra Maravella a la plaça Vella.

- Cercavila Itinerant Musical a càrrec de la fanfàrria Balkan Paradise Orchestra, diumenge 1 de juliol a les 12.30 h (després del ball de plaça, que enguany arriba a la seva 60a edició), dins de la programació de La Xarxa i la Festa Major Infantil.

- Primera Mostra de Foc Infantil, diumenge 1 de juliol davant del mNACTEC des de les 20.30 h. Les 
colles de la ciutat que tenen colla infantil (Colla Infantil del Drac i Bruixes de Can Boada, Els Bitxaires, Colla Infantil Balrogs, Colla Infantil Diables de la Maurina i Colla Infantil del Drac de Terrassa). 

- Gran Gala de Circ, dimarts 3 de juliol a les 19.30 a la plaça Vella. Enguany, la Gala serà especial amb motiu del 10è aniversari de l’Associació de Circ Tub d’Assaig, i comptarà amb la participació de Guillem Albà i la Cia. La Marabunta.

Evitar agressions sexistes 

El Servei de Polítiques de Gènere muntarà enguany dos punts informatius sobre les agressions sexuals i els comportaments sexistes a la Festa Major. Així, una carpa informativa estarà situada a l’espai d’El Jove, al Torrent de la Font d’en Sagrera, al parc de Vallparadís, i funcionarà les nits de divendres, dissabte i diumenge de 0 a 4 h. Aquest espai està gestionat per l'entitat Creació Positiva. L’altre espai estarà situat a l’atri de l’Ajuntament, al Raval de Montserrat, al costat del punt de la Policia. 

Transport públic 

A més, l’Ajuntament, en col·laboració amb l'empresa que gestiona el servei de bus (TMESA), ha decidit, com ja és habitual, ampliar l'horari dels autobusos de les línies 2, 3, 4, 5, 8 i 9 durant els dies de Festa Major fins a les tres de la matinada. També s’allargarà el Bus de Nit de divendres i dissabte fins a les cinc de la matinada i la línia 9 allargarà el servei el diumenge fins a les cinc de la matinada, per tal d’oferir servei a la parada més propera de l’espai d’El Jove.

 

Tots aquests serveis de transport nocturn, comptaran amb el servei de "parada intermèdia". Aquest servei, restringit a dones, joves menors de 16 anys, gent gran i persones en situació de discapacitat; ofereix la possibilitat de sol·licitar parades intermèdies, només de
baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta.

Consulta tota la programació de la Festa Major aquí