Josep Rull i Lluís Puig, Capgrossos de l'Any 2018

L'exconseller empresonat i a l'exili han estat el més votats pels terrassencs

Rull i Puig emocionen la plaça amb la seva elecció
Rull i Puig emocionen la plaça amb la seva elecció | A.M.
29 de juny del 2018
Actualitzat el 30 de juny a les 11:47h

Un dels moments més esperats de l'inici de la Festa Major de Terrassa és la descoberta del Capgròs de l'Any, que enguany ha estat històric. Per segona vegada, s'han escollit dues personalitats: els exconsellers Josep Rull i Lluís Puig, després que l'any 2006 ho s'escollissin Josep Maria Farràs i Jordi Grau. 

Un cop s'ha conegut que eren els dos exmembres de l'equip del Govern de Carles Puigdemont, la plaça ha cridat "llibertat" i "no esteu sols". Familiars, tant de Rull com de Puig, han aparegut i s'han fotografiat amb els dos capgrossos, que han vestit completament de groc.   

L'artista terrassenc Jordi Grau ha estat el creador d'aquest capgròs que se suma a la resta de capgrossos que ja té la ciutat entre els quals destaquen el del desaparegut Joan Matraca, el periodista Xavi Coral, el sociòleg Salvador Cardús, entre d'altres. Organitzat pel Casinet de l'Espardenya, aquest reconeixement es va començar a fer l'any 1982.  
 

L'estelada i la pancarta desplegada pel CDR davant de l'Ajuntament Foto: A.M.
 

Josep Rull i Lluís Puig amb diversos familiars Foto: A.M.
 

Els dos capgrossos a la plaça del Raval Foto: A.M.


L'acte d'inici de Festa Major ha estat marcat també per una acció dels CDRs i de Jovent Republicà de la ciutat que han desplegat un gran llaç groc a un dels balcons de davant de l'Ajuntament, reivindicant la llibertat dels presos polítics. 

Una vintena d'unionistes han fet acte de presència al pregó i amb els xiulets han intentat boicotejar el tret de sortida de la Festa Major. 

El grup de persones fent servir els xiulets Foto: A.M.


Els finalistes 

Entre els finalistes a capdidat d'enguany també hi havien l'activista social, Amaia del Kasalet; el mestre pastisser i xocolater, Joan Saez; l'actriu amateur, Margarida Fabregat; el reporter esportiu del Canal Terrassa, Miki Romagosa; la pianista, Montserrat Solé; el músic, Ramon Figueras; l'artista plàstica, Rat Soriano; l'empresària, Sílvia Soto, el bomber, Xavi Casas, i el sinistre i malavingut, el Sr. 155.