El Castell de Sant Marçal marca l'inici de l'estiu cultural amb el tradicional concert de juny

L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès ofereix un repertori centrat en el cosmos

Un moment d'edicions anteriors del concert
Un moment d'edicions anteriors del concert | ACMV / Xavi Olivé
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:12h
L'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) dedicarà aquest any el tradicional concert d'estiu del castell de Sant Marçal al cosmos amb el títol "Un castell còsmic". Es tracta d'una cita remarcable en el calendari musical de la localitat, que marca l'inici oficiós de l'estiu cultural a la ciutat, i que s'ha convertit en una cita ineludible en l'agenda d'actes del Vallès Occidental.

La banda i la coral de l'agrupació protagonitzen el concert, que se celebrarà aquest divendres, 29 de juny, a les 22.00 hores, com és tradicional, als jardins del castell. L'entitat vol reivindicar amb aquest espectacle el vincle que tantes vegades s'ha explorat entre la música i la ciència, concretament amb l'espai i tots els elements que configuren el cosmos, en un espectacle en el qual els jocs de llums prendran un protagonisme especial amb el castell de fons.

El plat fort de la nit serà un aperitiu de la imponent suite de Els Planetes, de Gustav Holst, un dels compositors britànics més peculiars de la història de la música. També sonarà Zenith, una obra que l'AMCV ha encarregat al jove compositor català Marc Migó i que s'estrenarà mundialment en aquest concert.

Aquest cop, la poeta local Sonia Moya, referent de l'escena literària catalana, guiarà el públic pel viatge per l'espai. A més, s'ha encarregat la composició de nou poemes que ella mateixa recitarà, en directe, entre peça i peça del concert.