El nou conte infantil sobre les esglésies de Sant Pere coincidint amb la Festa Major

El Pere i la Valentina, els dos nens que viatgen en el temps per conèixer la història de la ciutat, aquesta vegada viatjaran a l’any 1190 quan s’estava construint l’església de Sant Pere

Portada del tercer volum dels contes Pere i Valentina
Portada del tercer volum dels contes Pere i Valentina | Cedida
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat el 03 de juliol a les 8:00h
Amb motiu de la festivitat de Sant Pere, La Finestra edicions, llança un nou volum de la seva col·lecció Pere i Valentina dedicat, justament, a les esglésies de Sant Pere. Aquesta vegada, donat el caràcter internacional de la seu d’Ègara, i pensant en que els nens i nenes de la ciutat puguin tenir material propi amb què treballar una llengua estrangera, el conte es podrà comprar en català o en anglès.

Els protagonistes d’aquests contes, els germans Pere i Valentina, viatjaran fins a l’any 1190 on, coneixeran, de la mà del fill d’un picapedrer que treballa en la construcció de l’església de Sant Pere, qui vivia a la seu d’Ègara, com vivien i alguns tresors que es desconeixien fins fa poc.

La col·lecció, adreçada a nenes i nens d'entre 4 i 10 anys, està pensada per llegir i compartir en família. Molt ben documentada, tant a nivell de continguts gràfics com textuals, i amb un llenguatge i imatges molt entenedors i visuals, ens trobem amb uns relats que en el seu conjunt són molt entretinguts i divertits.

A aquest tercer títol el seguirà "Pere i Valentina, i la fruita exòtica", dedicat al 110è aniversari del Mercat de la Independència, viatge en què els nens ens mostraran quins productes es podien trobar en aquell llavors, com es pesava, amb quina moneda es pagava i altres dades de molt interès.

Tots els contes segueixen un fil conductor basat en el viatge que realitzen a través de diferents èpoques de la història gràcies a la màgia que els atorga una llançadora màgica, punt de partida del primer conte.

Com eren les fàbriques tèxtils a principis del segle XX? Què era el modernisme? Són alguns dels llocs emblemàtics que els germans Pere i Valentina descobriran gràcies a una llançadora màgica que els permetrà viatjar en el temps i conèixer com era Terrassa fa un anys.