Festa Major 2018

L'oposició d'esquerres acusa l'equip de govern d'anar a remolc en l'aplicació de polítiques feministes

TeC, ERC-MES i la CUP han fet una roda de premsa conjunta per denunciar que no s'hagin complert els acords per evitar agressions sexistes duran la Festa Major

per Redacció , Terrassa , 28 de juny de 2018 a les 19:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Anna Rius (TeC) Teresa Ciurana (ERC) i Ander Zurimendi (CUP) a la roda de premsa conjunta. Foto: Cedida


Els grups municpals de TeC, ERC-MES i la CUP han fet una roda de premsa conjunta, aquest dijous al migdia, per acusar el govern local d'anar a remolc en les qüestions relacionades amb les polítiques feministes. En una mostra d'unitat, l'oposició d'esquerres denuncia que finalment no s'instal·li una segona carpa antimasclista durant la Festa Major, a banda de la que hi haurà al Jove, malgrat que des de la regidoria de Polítiques de Gènere assegurin que la Policia Municipal a l'entrada de l'Ajuntament compleixi aquesta funció. Tot i això el ple de maig va aprovar per unanimitat, "la creació d'un stand d’informació a un punt central i simbòlic de la ciutat amb l’objectiu d’oferir un servei de prevenció i atenció en cas d'agressió masclista, tal com ja està planificat per instal·lar al Jove".

També es va acordar que tant el cartell com el programa de mà en paper destaquessin i visibilitzessin les noves mesures de prevenció d’agressions sexuals. Tanmateix, els grups denuncien que a la pàgina de publicitat de la regidoria no es fa menció ni s’explicita la ubicació dels dos nous punts lila. 


Segons la regidora Anna Rius (TeC), “l'equip de govern no està assumint la seva responsabilitat en la lluita feminista i es limita a anar a remolc”. I ha citat els múltiples incompliments que ja vénen d’enrere: El protocol de Dol, la campanya contra joguines sexistes, o l’enretirada d’anuncis sexistes de les cabines telefòniques. 

Així mateix, Teresa Ciurana (ERC) ha assenyalat el contrasentit que suposa que Terrassa s’hagi declarat oficialment “Ciutat Feminista” i després no compleixi amb les mesures pactades amb l’oposició. “No només és que hi falten recursos econòmics, és que també hi falta voluntat política”. Perquè sinó, remarca Ciurana, tot queda en “postureig”.

Finalment, Ander Zurimendi (CUP) ha lamentat “l’engany” perpetrat per la regidoria de Polítiques de Gènere. “Malgrat que no van realitzar el protocol d’agressions, nosaltres vam actuar amb pragmatisme i vam optar per proposar un pack de mesures que poguessin suplir la falta d’aquest protocol”. 

Per això els tres grups denuncien que "enlloc de liderar la lluita institucional i fer polítiques efectives de prevenció d’agressions masclistes, es limita a anar a remolc de les propostes dels col·lectius feministes i l’oposició d’esquerres".

 

Participació