El ple municipal posarà fil a l'agulla a l'ordenança de soroll i a un enllumenat més sostenible a Terrassa

L'ordre del dia té un total de 29 punts que es debatran aquest dijous 28 de juny a partir de les 18 hores

Ple municipal de Terrassa
Ple municipal de Terrassa | Ajuntament de Terrassa
28 de juny del 2018
Aquest dijous 28 de juny se celebra una nova sessió ordinària del ple municipal de Terrassa on  es materialitzarà la creació del Districte 7, es posarà fil a l'agulla al nou servei energètic per millorar l'enllumenat públic, o s'aprovarà un primer document de l'ordenança reguladora del soroll. L'ordre del dia té un total de 29 punts que es debatran a partir de les 18 hores a la sala de plens de l'Ajuntament. 

Ordre del dia

Àrea de territori i sostenibilitat

1. Aprovació de la liquidació corresponent a l'exercici de 2017 de l'aportació municipal per import de 6.297.290,41€ a l'empresa de Transports Municipals d'Egara, SA.

2. Aprovació inicial de l’Ordenança reguladora del soroll i les vibracions de Terrassa. GNMA 2/2015.

Àrea de serveis generals i govern obert

3. Declarar d’especial interès o utilitat municipal les construccions, instal·lacions i obres a les que s'ha atorgat llicència municipal, i determinar la bonificació en la quota de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

4. Aprovar definitivament la modificació de l’actual divisió territorial en districtes del terme municipal de Terrassa. Exp. PLADEST 05/2018.

5. Aprovar les bases específiques per l’atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, adreçades a la millora i adequació de locals estables d’entitats sense afany de lucre de caire cultural, esportiu o social per a l’any 2018.

6. Adjudicar el contracte de serveis energètics municipals per a la reducció del consum energètic mitjançant la millora i manteniment de les instal·lacions d’enllumenat públic, la renovació de la il·luminació interior i la implementació d’energies renovables.

7. Aprovar l’expedient número 6 de transferència de Crèdit al Pressupost Municipal per 2018, per import de 312.991,65 EUROS amb el següent detall.

8. Aprovar l’expedient de Suplement de Crèdit núm. 1 del 2018.

9. Aprovar l’expedient de Crèdit Extraordinari núm. 1 del 2018.

10. Aprovar l’expedient de contractació per adjudicar el subministrament, mitjançant rènting sense opció de compra, d’ordinadors de sobretaula. Exp. ECAU-1327/2018.

Àrea de cultura, innovació i projecció de la ciutat 

11. Aprovar l’expedient relatiu a la concessió de la Medalla de la ciutat de Terrassa a l’esperit esportiu al senyor Ramon Mampel Marimon. Exp. GADMI 25/2018.

12. Aprovar la sisena Addenda al conveni de col·laboració subscrit entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Ensenyament, i l'Ajuntament de Terrassa en matèria de llengua, interculturalitat i cohesió social, mitjançant el Pla Educatiu d'Entorn, durant els curs 2017-2018 en la qual es concreta l’import de les despeses destinades al desenvolupament de les actuacions que estan emmarcades en el Programa “Proeducar”.

Junta de portaveus

13. Declaració institucional condemnant la mort de dones víctimes de violència masclista.

14. Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta de Portaveus, si s’escau.

Participació ciutadana

15. Intervenció de l’Associació de Veïns de Ca n'Anglada, en relació a l’estudi de la diagnosis del barri de Ca n’Anglada.

16. Intervenció de l’Associació de Veïns del barri Segle XX, en relació a la Declaració contra la repressió de l’estat.

17. Intervenció del Col·lectiu Espai per a la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa (EDDHST), en relació a la Declaració general de drets, aprovada en el II parlament ciutadà de Terrassa.

18. Intervenció del Col·lectiu Terrassa sense Murs, en relació a estrangeria, ciutadania.

Propostes de resolució

19. Presentada pels Grups municipals de TeC, d’ERC-MES, de la CUP i de PDeCAT, per afavorir els processos d’acollida, inclusió i garantia de drets de les persones migrades residents a Terrassa.

20. Presentada pels Grups municipals del PSC, TeC, d’ERC-MES, PDeCAT, CUP i PP per la creació d’una taula de treball sobre el futur de ca n’anglada en el marc del consell del districte 2.

21. Presentada pel Grup municipal d’ERC-MES, proposta de resolució per publicitar el servei lgtbiq de la ciutat i la creació d’una setmana temàtica, en el si del dia 28 de juny, en matèria LGTBIQ.

22. Presentada pel Grup municipal d’ERC-MES, per una policia educadora i de proximitat.

23. Presentada pels Grup municipal de Ciutadans, per garantir la correcta finalitat de les subvencions públiques a entitats.

24. Presentada pel Grup municipal de TeC, en suport a l’aprenentatge de les llengües a la nostra ciutat.

25. Presentada pel Grup municipal del PDeCAT per exigir que els presos preventius de la causa del procés siguin traslladats immediatament a presons catalanes.

26. Presentada pel Grup municipal de la CUP per iniciar uns pressupostos participatius de ciutat i augmentar la partida destinada a inversions als districtes.

27. Propostes urgents. 

Seguiment i control de la gestió d'altres òrgans de govern municipal 

28. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions números 4134 al 4741/2018, així com els tramitats electrònicament, 985 al 1163/2018, dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats.

29. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local.

Precs i preguntes