Arriben les primeres pluges de l'estiu

El termòmetre es manté elevat

Els núvols faran acte de presència
Els núvols faran acte de presència | Albert Segura
Redacció
28 de juny del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous es registraran les primeres pluges de l'estiu. A Sabadell, però, tot apunta que hi haurà núvols, però poc risc de precipitació.

Fins a mig matí el cel estarà mig ennuvolat. A partir de llavors minvarà la nuvolositat, si bé creixeran nuvolades a punts de muntanya, alhora que n'arribaran per l'oest del país i deixaran el cel molt ennuvolat en general al llarg de la tarda.

A partir de mig matí s'esperen xàfecs dispersos d'intensitat moderada, o localment forta, a punts del Pirineu, Prepirineu i del prelitoral sud que al llarg de la tarda s'estendran a l'interior de la meitat nord i al terç oest. Al final del dia les precipitacions poden arribar a punts del litoral. Aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra petita. Acumularan quantitats minses o poc abundants, i localment abundants.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta i la màxima similar o lleugerament més baixa. La temperatura mínima es mourà entre 12 i 17 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 15 i 20 ºC a la depressió Central, al prelitoral nord i central i al litoral nord i entre 18 i 23 ºC a la resta del país. La temperatura màxima oscil·larà entre 26 i 31 ºC al litoral, entre 31 i 36 ºC a Ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre i entre 27 i 32 ºC a la resta del país.