El PDECat exigeix el trasllat «immediat» dels presos preventius a presons catalanes

Els demòcrates argumenten que es tracta d'una qüestió de respecte dels drets fonamentals i la protecció dels infants

Redacció
27 de juny del 2018

Exterior del centre penitenciari d'Estremera, Madrid. Foto: A.M.


El grup municipal del PDECat de Terrassa ha presentat una moció al ple d'aquest dijous 28 de juny on exigeix l'acostament "immediat" dels presos preventius a centres penitenciàris catalans. En el text, els demòcrates argumenten que es tracta d'una qüestió de respecte dels drets fonamentals i la protecció dels infants fills de les persones privades de llibertat. 

Per això demanen que l'Ajuntament de Terrassa qualifiqui d’injusta la situació que pateixen els fills de tots els presos preventius derivats de la causa judicial del procés i que "condemni 
l’existència d’una mala praxi per part de l’Estat espanyol, en mantenir a aquests presos preventius en presons llunyanes al seu domicili". 

Segons el PDECat el més important és que l’interès del menor ha de prevaldre sobre qualsevol altre interès legítim i aquesta "és la filosofia que ha d’impregnar totes les actuacions que es duguin a terme, des de les administracions, els òrgans judicials, les entitats privades, i el propi entorn del nen". Consideren que fer que unes criatures amb edats inferiors als 10 anys molts d’ells, hagin de viatjar aquests 600 kilòmetres, i destinar com a mínim un dia sencer per poder gaudir de la companyia dels seus pares durant 40 minuts, "és senzillament atroç, infame, despietat i contrari a tots els drets dels que hem parlat".