El Condicionament Terrassenc ja acull el Circ Tub d’Assaig 7.70

​L’espai s’ha adequat per tal que l’entitat pugui dur a terme el seu projecte i la programació d’activitats des de les vessants artística, pedagògica i social

Visita d'obres al Condicionament Terrassenc
Visita d'obres al Condicionament Terrassenc | Aj. Terrassa
27 de juny del 2018
El Condicionament Terrassenc, dedicat a les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat comença a prendre forma. Des d'aquest dimecres 27 de juny, l'Associació de Circ Tub d'Assaig 7.70 ja s'ha començat a instal·lar a l'equipament situat al Passeig Vint-i-dos de juliol.

L'espai de 310 m2 s'ha adequat per tal que l'entitat pugui dur a terme el seu projecte i la programació d'activitats des de les vessants artística, pedagògica i social. Aquest mes de juny han finalitzat les obres d'un procés iniciat l'any 2015 amb la signatura d'un protocol d'intencions entre l'Ajuntament de Terrassa i Tub d'Assaig per destinar un espai consensuat com a seu de l'entitat i perquè aquesta pugui desenvolupar les seves activitats com a escola de circ en les millors condicions.

A la visita d'obres, el president de l'associació de cric, Albert Ubach, ha assegurat que "se'ns obren noves possibilitats per acollir residències artístiques". Ubach també ha fet saber que el nou espai els permet treballar amb infraestructures de circ mitjanes.

El nou espai permet instal·lar ancoratges tècnics destinats a la pràctica de diferents disciplines de circ i també s'ha fet el muntatge d'un pòrtic de tipus "truss" per poder dur a terme la pràctica d'exercicis aeris. La despesa total del projecte, un cop comptabilitzats els estudis tècnics previs a l'execució de l'obra, s'ha situat entorn dels 200.000 euros dels quals 176.000 euros han estat d'obres.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha explicat que aquest projecte d'adequació "va acompanyat de continguts de circ que tenen un gran retorn a la ciutat".

L'Associació Tub d'Assaig 7.70 destinarà aquest nou espai a la formació, la creació i a la que serà la seu de l'Escola de Circ, i també esperen rebre residències artístiques de diferents disciplines escèniques. Tub d'Assaig té previst mantenir en funcionament l'antiga seu social per dur a terme formacions complementàries.

Un equipament obert a la ciutat

L'Ajuntament de Terrassa treballa per convertir l'antic edifici industrial del Condicionament Terrassenc en un equipament sociocultural que esdevingui un nou pol d'atracció, obert a la ciutat, que reuneixi valors afegits relacionats amb el patrimoni històric i industrial de la ciutat, la difusió de la cultura popular i l'activitat d'empreses del tercer sector.
 

Condicionament Terrassenc Foto: Cedida


El Condicionament Terrassenc acull actualment diferents grups de cultura popular de la ciutat, és la seu de l'alberg de persones sense sostre gestionat per Creu Roja i a curt termini també instal·larà la seva activitat Teixidors. D'altra banda, una part de l'espai disponible a l'edifici es destinarà al futur Centre de Cultura Popular i Tradicional on es contempla la construcció d'un espai expositiu, tallers, així com magatzems o sales de reunions entre altres serveis.

Què havia sigut el Condicionament Terrassenc?

El Condicionament Terrassenc va ser el primer condicionament públic de fibres i matèries tèxtils de tot l'estat. Va néixer l'any 1904, impulsat per un grup d'industrials de Terrassa, en un primer edifici situat al carrer del Nord. Amb el creixement de la producció tèxtil, els empresaris van inaugurar l'any 1916 en un solar del passeig del Vint-i-dos de Juliol un edifici de nova planta, més ampli i operatiu, obra de l'arquitecte modernista Lluís Muncunill.

A finals dels anys 60 del segle passat, el Condicionament es va especialitzar en el laboratori d'anàlisi, evolucionant fins a convertir-se en el Leitat (Laboratorio de Ensayos e Investigaciones Textiles). L'immoble va passar a ser propietat de l'Ajuntament l'any 2006.