​142 detencions en un macrooperatiu contra la màfia armènia ordenat pel jutjat d'Instrucció de Terrassa

Els Mossos i la policia espanyola, de manera conjunta, han realitzat 73 escorcolls a les demarcacions de Barcelona, València, Alacant, Madrid i Albacete

Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:05h
Els Mossos d'Esquadra i la policia espanyola han detingut 142 persones en l'operació que ha desplegat aquest matí a primera hora contra una organització criminal d’origen armeni relacionada amb el tràfic de drogues, d’armes, contraban de tabac, blanqueig de capitals, corrupció en apostes esportives i altres delictes contra el patrimoni a tot Europa.

La majoria dels arrestats són ciutadans armenis assentats a Catalunya, Madrid i València. Els agents han efectuat 73 escorcolls a Barcelona i altres poblacions de l'àrea metropolitana com Badalona, a més d'altres poblacions de les províncies de Madrid, València, Alacant, Elx i Cartagena. El dispositiu s'ha dut a terme sota la direcció del Jutjat d'Instrucció número 2 de Terrassa i amb coordinació de la Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada.

En aquest operatiu, sense precedents, hi treballen més de mil efectius dels dos cossos policials i també compta amb la col·laboració d'Interpol i Europol que han traslladat set agents i tres oficines mòbils instal·lades a Barcelona, València i Alacant per analitzar totes les dades obtingudes en l'operació policial.