La Cambra de la Propietat de Terrassa exigeix que s'ampliï la durada dels contractes de lloguer

L'entitat alerta que la situació actual dels lloguers s’ha de revertir amb urgència

Imatge d'un lloguer
Imatge d'un lloguer | Adrià Costa
Redacció
26 de juny del 2018
La situació a l'alça dels lloguers a Terrassa, igual com passa a altres ciutats sobretot de Catalunya, cada vegada és més complicada. Per això, la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca ha fet públic un comunicat on exigeix que es fixi un termini d'entre 5 i 7 anys el temps mínim de duració dels contractes de lloguer. Una mesura que hauria de ser obligatòria pels arrendadors i opcional per als arrendataris i que contemplés una pròrroga d'un o dos anys més si no es manifesta el contrari.

Aquesta és una de les mesures que la Cambra ha fet arribar a l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb la voluntat de "revertir amb urgència" la situació actual. Com exposa l'entitat "els lloguers s'han encarit, són escassos i seguiran pujant. La situació provoca una inseguretat jurídica dels llogaters i perjudica també als propietaris" que ve donada per la modificació legislativa que va impulsar el govern del Partit Popular i que contemplava mesures de flexibilització i foment del mercat del lloguer d'habitatges, que tenia com destinataris el món financer, la banca i les seves immobiliàries i els fons voltor.

En el paquet de mesures també destaca l'opció de derogar la possibilitat que pugui desistir-se abans del termini pactat unilateralment per part dels arrendadors, llevat que hi hagi causa de necessitat per a ells o els seus descendents, quina causa sigui apreciable judicialment no en un procés de desnonament, sinó en un procediment ordinari.

D'aquesta manera la Cambra reconeix que hi ha necessitat de reforma legal, però mentrestant i de forma urgent i peremptòria, per a l'estabilitat i seguretat jurídica s'hauria d'estudiar la possibilitat de la seva implantació "per la via legislativa més urgent possible".