mobilitat

Terrassa és la primera ciutat de l'Estat en incorporar panells informatius de tecnologia avançada a l’àmbit urbà

Aporten dades sobre l'estat del trànsit, les incidències viàries o els talls de circulació als carrers

per Redacció, Terrassa | 21 de juny de 2018 a les 14:00 |
Nous panells informatius amb tecnologia avançada | Aj. Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha adquirit sis nous panells d'informació variable i de tecnologia avançada que ofereixen des d'aquesta setmana informació relativa a l'estat del trànsit, les incidències viàries, els talls de circulació als carrers, els avisos a les persones conductores en cas d’emergències, les campanyes de seguretat viària i l'estat d'ocupació dels aparcaments.

També poden incorporar missatges en temps real i avisos específics (episodis de nevada, de contaminació atmosfèrica...), entre altres qüestions com, per exemple, el temps de recorregut. Amb aquesta actuació, Terrassa es converteix en la primera ciutat de l'Estat en incorporar aquesta tecnologia en l’àmbit urbà. La implantació d'aquest sistema ha suposat una inversió de 206.626 euros.

Els nous panells estan situats als carrers interiors de la ciutat propers al centre urbà i substitueixen les pantalles que, des de 2002, només oferien dades relatives a l’estat d’ocupació dels aparcaments. 

Permeten adaptar el contingut en funció del missatge a divulgar perquè poden incorporar més caràcters, una major varietat de colors, així com imatges animades per tal de facilitar la lectura a les persones conductores. A més, poden combinar texts i imatges iconogràfiques que ajuden a la comprensió del missatge. 


Aquests nous panells són una matriu de 128x64 píxels RGB i estan basats en la tecnologia “LED full matrix full color”, amb el protocol estàndard NTCIP, que permet obtenir el màxim rendiment des de la nova aplicació de la sala de gestió de mobilitat.

 

Participació