Mútua de Terrassa tanca un 2017 amb números positius i solidesa de tots els seus àmbits

S’ha celebrat l’Assemblea General Ordinària de Mútua de Terrassa, on s’han aprovat els comptes anuals relatius a l’exercici 2017

Redacció
20 de juny del 2018

Assemblea General Ordinària de Mútua de Terrassa. Foto: MútuaTerrassa


MútuaTerrassa va assolir, el passat 2017, els seus 117 anys d’història amb un dels canvis més substancials de la seva existència: va ser l’any de la materialització efectiva de l’escissió de la branca d’activitat assistencial. Aquest fet ja va ser anunciat quan a 1 de gener de 2017 es va traspassar l’activitat assistencial a la Fundació Assistencial de Mútua de Terrassa, FPC, constituïda per la mutualitat a final de 2016.

Pel que fa a la governança, el canvi més remarcable del passat 2017 va ser la finalització del període de 16 anys de permanència del Sr. Carles Martí i Comerma com a membre de la Junta Directiva. El seu lloc va ser cobert pel mutualista Sr. Jordi Ubach i Comas, que es va incorporar a l’esmentat òrgan de govern.

En relació al sector assegurador en el seu conjunt, les primes van tenir un decreixement d’un 0,7% respecte al 2016, bàsicament a causa de l’evolució de les primes de Vida. No obstant, cal apuntar que els nivells de capital de solvència en el conjunt del sector representen un 241%, xifra superior a l’existent al tancament de 2016, fet que demostra, un cop més, la fortalesa del sector.

Mútua de Terrassa, en aquest 2017 s’ha assolit la xifra de 11,3 milions d’euros de volum de primes, que representa un creixement del 2% respecte de l’any anterior. Cal destacar que, en el ram d’assistència sanitària, el creixement ha estat del 6,7%. En termes de solvència, la ràtio de solvència sobre el capital obligatori és d’un 554%; més de cinc vegades superior al necessari.

En referència a la Fundació Assistencial de Mútua de Terrassa, com a entitat capçalera de l’àmbit de servei assistencial de MútuaTerrassa, convé destacar el nou guardó TOP20 amb què va ser distingit l’Hospital Universitari MútuaTerrassa per haver obtingut aquest reconeixement de manera continuada en els darrers cinc anys. En termes assistencials també cal posar en valor el gran esforç que va suposar afegir, a l’activitat habitual d’aquest àmbit de servei, el Pla de Xoc en llistes d’espera impulsat pel CatSalut.

Per altra banda, val la pena posar en relleu el creixement del 6,5% d’Àptima, respecte a l’exercici 2016. En aquest sentit cal tenir en compte l’esforç per seguir potenciant la seva activitat assistencial privada a la zona del Vallès. L’increment assolit de l’activitat total és d’un 17% respecte a l’any anterior.

Pel que fa a la Fundació Vallparadís, com a entitat capçalera de l’àmbit de servei sociosanitari de MútuaTerrassa, és important remarcar la consolidació de Casa Vapor Gran, amb el 100% de places ocupades i, sobretot, l’èxit de Casa Marqués Salut Mental que, en el seu primer any de funcionament, ja va assolir el 100% de l’ocupació prevista.

En l’àmbit de la logística i els serveis de suport sanitaris, AXIOMA va assolir un increment del 2,25% respecte a 2016, fet que posa de manifest la solidesa i la continuïtat en totes les activitats de l’entitat. EGARMATIC va seguir donant suport per a què les tecnologies i els sistemes d’informació es mantinguin al seu màxim rendiment, tant per les necessitats de MútuaTerrassa, com per als distints clients externs.

Reconeixements 

Pel que fa a la gestió del Coneixement, un any més MútuaTerrassa es va consolidar com a referent de formació especialitzada per a metges, infermeres, farmacèutics i psicòlegs. L’any 2017 un total de 49 professionals van optar per especialitzar-se a l’entitat. I un any més va créixer el nombre de tesis doctorals presentades. En aquest sentit, la vocació de MútuaTerrassa per la docència i la formació es constata en els més de 1.500 estudiants de totes les branques formatives que van cursar-hi estudis.

Reconeixement de les Nacions Unides En termes de distincions internacionals, MútuaTerrassa va ser reconeguda amb el nivell Global Compact Advanced de Nacions Unides pel 7è Informe de Compromís Social. A més, aquest informe va rebre, a finals d’any, el reconeixement de la Fundació Abedis Donabedian a la millor informació sobre Responsabilitat Social en Institucions Sanitàries.