Comencen les obres de remodelació del Parc del Nord

És el segon parc urbà més gran de la ciutat, després del de Vallparadís

Parc del Nord.
Parc del Nord. | Aj. Terrassa
Redacció
23 de juny del 2018
Actualitzat el 26 de juny a les 10:43h
Aquest setmana han començat els treballs al Parc del Nord per millorar els camins, tant interiors com exteriors; els passos de vianants, especialment els de les cruïlles del carrer de  Mossèn Pursals, per fer-los accessibles; l'enllumenat; i el mobiliari urbà.

També es preveu fer una nova redistribució dels elements de jardineria, com són arbres, arbustos, plantes ornamentals i nous elements vegetals. El termini d'execució de les
obres és de tres mesos i tenen un pressupost de 143.18 euros.

L’actuació contempla actuar en tot el parc, que es troba limitat entre els carrers de Mossèn Pursals i el Passeig del Vint-i-Dos de Juliol. Per tal de millorar la seguretat actual de les voreres de paviment continu, es farà una reparació amb aglomerat asfàltic i, en aquelles zones on hi hagin petites fissures, es farà un cosit i segellat. En canvi, a les zones on les lloses estiguin més malmeses s'optarà per una nova pavimentació amb sauló i s'eliminaran els arbres que provoquen el deteriorament dels camins. En aquest cas, els tècnics municipals han previst aplicar un sistema d'estabilització de paviments de terra amb aportació d'àrids per ser un sistema integrat amb la natura i respectuós amb el medi ambient.

Pel que fa al mobiliari urbà, el projecte preveu reubicar les papereres, ja que actualment estan situades al costat dels bancs o al bell mig dels itineraris, i millorar alguns punts de llum. Es repintaran les bases dels fanals que es troben oxidades, i es reubicaran algunes pilones que obstaculitzen l’accés als passos de vianants.

A més, s'eliminaran els arbres en mal estat i aquells que, amb les seves arrels, provoquen un aixecament de les lloses. Alguns seran replantats en altres punts del parc com, per exemple, en el nou parterre que es crearà al carrer de Mossèn Pursals.

El Parc del Nord, en context

Dissenyat fa 19 anys com un entramat de camins per a vianants que marcaven diferents itineraris en un terreny recobert de gespa i ocupat per arbres, el Parc del Nord s’ha convertit en el pulmó verd del barri de Sant Pere. Amb 42.000 m2 de superfície, és el segon gran parc de la ciutat després del de Vallparadís.

El Parc del Nord s'ubica als antics terrenys de les vies ferroviàries de la RENFE, als terrenys que hi ha entre els carrers de Mossèn Pursals, de Bartomeu Amat, dels Ferroviaris i el Passeig del 22 de Juliol. El soterrament de la línia del tren va possibilitar la seva creació, gràcies a un disseny dels estudis BAMMP Arquitectes i Associats i Ruisánchez Arquitectes pensat perquè tingués una zona verda de 33.000 m2- dels 44.000m2 totals- i més de 700 arbres de diferents espècies. Compta, a més, amb zones de jocs infantils i d'una singular escultura de l'artista basc Jorge Oteiza anomenada "Homenatge a Màlevitx".