Cap de setmana de Festes Majors als barris de Terrassa

Consulta les diferents programacions i activitats

Actuació de diables
Actuació de diables | Juanma Peláez
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:50h
Aquest cap de setmana Terrassa s'omple d'activitats per a tots els públics, us en destaquem algunes:

Festes Majors de Barris

- Can Jofresa
- Antic Poble de Sant Pere
- Gr Gribraltar - Lluís Companys
- Vallparadís
- Torre-sana 

Divendres 15 de juny

- Concerts pel Dia de la Música
Acte central a la plaça Vella de Terrassa a les 18h
La Casa de la Música de Terrassa organitza, un any més la mostra de grups terrassencs i vallesans per celebrar el Dia de la Música. En total, sis formacions de la comarca pujaran a l'escenari amb ritmes de rock’n’roll, rap, o reggae.

- Projecció "Poble Rebel" 
Casal Popular Atzur, carrer d'Arquímedes, 89, 19.30h
"Poble Rebel", és un documental cuinat a foc lent des de l'autogestió, combatiu, crític, desobedient i lliure de mordasses, que explica i dona veu alguns dels moviments de desobediència i lluita de la Catalunya contemporánea. 

- Marató de teatre amateur 
De divendres a diumenge
Les companyies amateurs de teatre de Terrassa seran les protagonistes a la Mostra Set de Teatre, la primera marató de companyies no professionals que portaran a l'escenari del Teatre Principal les seves creacions. 

- Projecció "Lampedusa", el drama dels immigrants 
Sala Crespi, a les 21h
Lampedusa tracta una problemàtica ben present a Europa: la immigració que arriba a través de la Mediterrània. Un mar que s’està convertint en un cementiri. L’Stefano i la seva família són pescadors. Des de sempre han viscut de les costes que voregen Lampedusa però ara ja no es pot viure només del peix i l’Stefano s’haurà de buscar la vida. A Leeds (Gran Bretanya), la Denise, filla d’una immigrant espanyola, es guanya el sou cobrant deutes a petits morosos. Conèixer-se, els canviarà la vida a tots dos.

- Concert per la libertat a Vacarisses
Pista davant de la piscina municipal a les 21h, aportació de 5 euros
A partir de les 21h a la pista de davant de la piscina municipal, hi haurà els parlaments de la periodista i advocada, Bea Talegon, i el membre del secretariat nacional de l'ANC, Jordi Roset. Tot seguit diferents grups musicals, entre els quals, Mals Catalans, Itzipas, Boxets, i Ruc’n’Rol, pujaran a l'escenari de Vacarisses. 

- Exposició fotogràfica Manu Gordillo
Amics de les Arts i les Joventuts Musicals, fins el 17 de juny
Exposició "Por amor a la fotografia" és un recull dels últims 20 anys de professió amb imatges eròtiques que no deixaran indiferent a ningú. 

- Concert d'Smack Dab
Nova Jazz Cava, passatge Tete Montoliu, 2 a les 22.30h
Smack Dab torna a la Nova Jazz Cava on enregistraven i presentaven el seu debut discogràfic el 2015. Des d’aleshores ha nascut un altre àlbum Smack Dab 7 (FSNT, 2017) i acaben de publicar el tercer treball, Smack Dab BCN Jamboree Live (La Cúpula Music, 2018).

Dissabte 16 de juny

- 17è aniversari de l'Ateneu Candela
Ateneu candela a les 19h 
L'Ateneu és un projecte de centre social alternatiu provinent dels moviments socials de la ciutat al calor del moviment antiglobalització,on ha passat un munt de gent i de iniciatives/projectes. És un espai social i cultural fortament arrelat a la ciutat de Terrassa. Un espai social de gestió ciutadana amb una viva activitat social, cultural i artística obert a la ciutat. A nivell estatal és un referent dels centres socials actius. Celelbra els 17 anys amb contes infantils, sopar, Dj i concert de rumba. 

- L’Esbart Egarenc del Social celebra el 49è Festival Fi de Temporada
Centre Cultural el Social, a les 21.15h
Aquesta és la quaranta-novena edició del festival que, com cada any, mostra el repertori dels grups espardenya i el grup juvenil de l’Esbart Egarenc del Social de Terrassa. El festival es va deixar de celebrar al Social l’any 2009.

- De Frank a Frank
Nova Jazz Cava, passatge Tete Montoliu, 2 a les 22.30h
Frank Dubé estrena el seu nou espectacle a la mítica Jazz Cava de Terrassa. Enamorat del swing, posa la seva veu a disposició de la que considera la millor veu de tots els temps i ho enmarca tot en un ambient íntim amb només 3 músics. Ha compartit escenari i gravacions amb Pedro Iturralde, Josep Mas "Kitflus", Lucky Guri, Ricard Roda, LLeó Borrell, Francesc Burrull, entre d´altres.

Diumenge 17 de juny

- Vermut Diables Maurina
Torrent de les Bruixes, parc de Vallparadís a partir de les 11.30h
Per segon any consecutiu l'Associació Diables Maurina de Terrassa organitza el "Vermut endiablat" que començarà amb una tabalada conjunta amb Diables de Sant Pere Nord seguida d'una jornada amb tallers familiars on els col·lectius egarencs de Plan Komando, K'L Socis i Le Bucle Crew, posaran ritme fins les 16h de tarda. Amb el trasllat de l'espai en referència a l'any passat, es pretén acostar a les famílies al Parc de Vallparadís, ja que aquest es idoni per a que els i les infants puguin divertir-se rodejats de natura i passar un dia en família.

- Inauguració exposició sobre el Mag Lari
Museu Tèxtil de Terrassa, carrer de Salmerón 25, a partir de les 12h
L'exposició inclou vestits i complements més genials que el Mag Lari ha fet servir en els seus diferents espectacles al llarg de la seva carrera i la inauguració comptarà amb el mateix Mag Lari que aprofitarà per a explicar els detalls més curiosos i anecdòtics dels vestits que l’han acompanyat durant els darrers 25 anys.

- Matinal flamenca
Associció Flamencologia, avinguda d' àngel Sallent 23, a les 12.30h
Matinal de guitarra flamenca a càrrec dels guitarristes Miguel Moreno (Barcelona), Toni Olivencia (Sabadell) i el trio egarenc. S'interpretaran composicions propies i improvisacions.

- Big Banana Reunion
Nova Jazz Cava, passatge Tete Montoliu, 2 a les 20h
Al llarg de la seva trajectòria, el Miguel Serna va participar en innumerables projectes de jazz, latin o rock, amb el baix elèctric o el contrabaix, però sempre amb una premissa irrenunciable: havia de creure en el projecte. La seva implicació amb la música i el seu caràcter honest,  el van portar a ser un músic molt sol·licitat. Sabies que amb ell a la banda, hi hauria grans moments abans, durant i després de tocar. 

Altres propostes

- Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista. 

De tapa en tapa
Restaurants de Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls
n total de 62 establiments oferiran de la ciutat i també un de Vacarisses i un de Viladecavalls, fins el 17 de juny, una tapa i un quinto o canya per 2,50 euros.

Escenes Locals
Fins el 24 de juny hi haurà eeatre de primera categoria a tots els districtes i barris obert a tothom.
Teatre de primera categoria a tots els districtes i barris obert a tothom: aquesta és la fórmula del programa Escenes Locals, que arriba a la seva 12a edició amb noves propostes de muntatges teatrals d'alta qualitat i molt atractives.

- Cicle de "Sons Clàssics" 
Comença la desena edició del cicle "Sons Clàssics" amb la programació del primer dels deu concerts que es duran a terme al llarg del mes de juny a diferents punts de la ciutat. Un cicle que té per objectiu fer arribar la música clàssica a tot tipus de públic amb actuacions gratuïtes a tots els barris de la ciutat. Al llarg de deu edicions, el cicle s’ha consolidat com una proposta cultural de qualitat i amb una gran acollida entre el públic.