La Diputació de Barcelona destina 50 milions d'euros als ajuntaments per fomentar la inversió

El programa complementari preveu suport econòmic per aquest any i el vinent

Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat el 19 de juny a les 11:23h
La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous un nou programa d'inversió de 50 milions d’euros en matèria de suport econòmic als ajuntaments de la demarcació. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha assegurat que l’objectiu de la corporació "és acompanyar als ajuntaments en aquells projectes que vulguin millorar la qualitat urbana i l’entorn urbà".

El repartiment dels ajuts s’ha fet sota un criteri de població i amb la voluntat d’assegurar el reequilibri territorial de la demarcació. Primer de tot, s’ha adjudicat un import mínim a cada govern local en funció dels trams de població previstos.

Amb aquest nou programa, la Diputació de Barcelona aposta per donar suport a les inversions que han impulsat els governs locals i que, a més, ja han comptat amb el suport de la corporació al llarg d’aquest mandat a través de les Meses de Concertació; o bé, donar continuïtat als projectes que ja han tingut el suport de la Diputació a través del Catàleg de Serveis.

Aquest programa està inclòs dins del Pla Xarxa de Governs Locals i consolida el pla de la Diputació de Barcelona de reforçar el municipalisme, contribuint al desplegament efectiu de les competències pròpies i la garantia de la prestació dels serveis mínims municipals.