Societat

En marxa el retrat de Lluís Muncunill per la Galeria de Terrassencs Il·lustres

La presentació pública del quadre se celebrarà el darrer dia de la Festa Major de Terrassa, el dimecres 4 de juliol.

per Redacció, Terrassa , 18 de juny de 2018 a les 08:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'artista Carmen Valverde amb l'alcalde, Alfredo Vega, i el tinent d'alcalde, Amadeu Aguado. Foto: Aj. Terrassa


La pintora terrassenca Carmen Valverde és l'encarregada de fer el retrat de Lluís Muncunill, nou membre de la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres i nou fill adoptiu de la ciutat a títol pòstum.


L’Ajuntament en Ple va aprovar el mes de maig la concessió de títol de fill adoptiu de la ciutat de Terrassa, a títol pòstum, i l’honor d’incorporació a la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres a l'arquitecte modernista Lluís Muncunill i Parellada. 

Les mides del retrat seran de 146 x 97 cm i el marc seguirà el model tradicional de la resta de retrats de la Galeria. La presentació pública del quadre se celebrarà el darrer dia de la Festa Major de Terrassa d’enguany, dimecres 4 de juliol.

Pel que fa el quadre, s’ha seguit el Reglament d'honors i distincions de l’Ajuntament de Terrassa per a realitzar l’encàrrec. L’escollida ha estat la pintora terrassenca Carmen Valverde, pintora autodidacta, que es va iniciar en el món de la pintura reproduint grans clàssics, per evolucionar i crear el seu propi estil, amb l’experimentació de les principals tècniques pictòriques i acabar especialitzant-se en el retrat naturalista.

Col·laboradora amb diferents ONG’s, ha realitzat nombroses donacions per a la recaptació de fons, ha participat també en diferents experiències pedagògiques per fomentar la igualtat a les escoles a través de la pintura, així com en mostres culturals amb causes solidàries. Valverde complementa la seva activitat artística amb el comissariat i la direcció tècnica d’exposicions. És membre d’ACEA’S (Agrupació Catalana d’Entitats Artístiques) i ha format part de vàries associacions culturals com Amigos del Realismo, AFIACO o Solidaritat Cultural d’Art.

 
La Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres va ser creada l’any 1915 amb la finalitat de perpetuar la memòria d’aquells terrassencs i terrassenques que han assolit un alt grau de servei a la ciutat o una trajectòria personal indiscutible en el terreny de la política, les arts, la cultura, l’acció social o l’esport. Aquest honor queda reservat per a les persones que prèviament han estat anomenades Filla o Fill Predilecte o Filla o Fill Adoptiu.
 

 

Participació