La Víbria intercultural acollirà un centenar de joves europeus a Terrassa

Serà duran el mes de juliol i vindran joves de 21 països diferents en 3 projectes Erasmus+

Col·lectiu de La Víbria Internacional
Col·lectiu de La Víbria Internacional | Cedida
Redacció
16 de juny del 2018
Actualitzat el 18 de juny a les 0:24h
L'entitat terrassenca, La Víbria Intercultural, ha organitzat diverses activitats durant aquest mes de juliol per al centenar de joves europeus de 21 països. L'entitat està especialitzada en projectes europeus d’educació no formal per a joves, compleix enguany 15 anys. Des de 2009 gestiona el servei de mobilitat internacional de l’Oficina Jove Casa Baumann, oferint informació als joves que volen marxar a fer una estada a l’estranger per motius de treball, estudis,
pràctiques o voluntariat, i per altra banda gestiona diferents oportunitats per a joves.

L’intercanvi juvenil Body & Soul, coincidint amb la Festa Major de Terrassa, comptarà amb la participació de 35 joves d’entre 18 i 26 anys, provinents de França, Eslovàquia, Grècia, Romania, Lituània i els joves terrassencs d’“En trajecte” com a grup d’acollida. El projecte té com a objectiu promoure l’empoderament de joves amb menys oportunitats i reforçar la seva autoestima, mitjançant l’expressió corporal. 

"Lights and shadows" és un intercanvi juvenil impulsat per Districte Jove, que acollirà 15
adolescents provinents de la República de Geòrgia que treballaran temes d’interseccionalitat a través de la fotografia. Durant 10 dies, 15 families terrassenques acolliran aquests joves a casa seva, fent parella amb un adolescent de la ciutat. 

Finalment del 15 al 20 de juliol es farà el seminari "GO AHEAD!", que comptarà amb la participació de 28 treballadors juvenils, de 24 entitats de 20 països de la UE, que generaran nous vincles professionals, compartiran bones pràctiques i treballaran per millorar la qualitat dels projectes europeus juvenils i la seva capacitat integradora.

Tots aquets projectes tenen com a objectius transverals treballar la interculturalitat, desenvolupar un esperit crític, practicar la llengua anglesa, transmetre valors de tolerància fomentant la inclusió social i aprendre mitjançant metodologies d’educació no formal.