Primers símptomes de l'arribada de l'estiu

Estabilitat de les temperatures

Dia marcat pel sol
Dia marcat pel sol | Albert Alemany
Redacció
14 de juny del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous tindrem cel serè o poc ennuvolat en general, si bé a partir de migdia i fins al vespre creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya que localment deixaran el cel mig ennuvolat, sobretot a l'interior i en especial a la meitat est i a la resta del Prepirineu.

A més, fins a mig matí i de nou a partir del vespre es podran formar alguns núvols baixos a punts del litoral central, així com al prelitoral sud de matinada i fins a l'inici del matí. Independentment, des del final de la tarda arribaran alguns núvols alts per l'oest del territori. A més, al vessant nord del Pirineu estarà entre mig i molt ennuvolat fins a mig matí i de nou a partir de mitja tarda, quan a estones quedarà cobert.

Temperatura mínima similar o lleugerament més baixa; màxima semblant en general, tot i que als dos extrems del litoral i el prelitoral baixarà lleugerament. La mínima quedarà entre 8 i 13 ºC al Pirineu i el Prepirineu, 11 i 16 ºC a la depressió Central i al Prelitoral, i entre 14 i 19 ºC a la resta del país. La màxima es mourà entre 25 i 30 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre i al Pla de Lleida, i entre 23 i 28 ºC a la resta del país.