El PSC de Terrassa s'ofereix per acollir refugiats

El socialisme català ha ofert un total de 200 places en altres ciutats com l'Hospitalet de Llobregat, Gavà o Lleida

Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:59h

Fotografia d'alcaldes, alcaldesses i regidors del PSC en l'anunci de l'acolliment de refugiats. Foto: @socialistes_cat


Amb el debat sobre buc Aquarius que finalment atracarà a València, el PSC català ha volgut alçar la veu i fer saber que en algunes de les ciutats on governen, posen a disposció de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), més de 200 places per acollir refugiats. En una roda de premsa a Barcelona, el secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat que el compromís ve de ciutats com Terrassa, Lleida, L'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà o Sant Boi de Llobregat. 

"Volem ser partícips de la nova política d'acollida de refugiats del govern d'Espanya. Ho fem amb la convicció de ser una societat oberta, tolerant, generosa i solidària", ha assegurat Collboni. El líder del PSC a Barcelona també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que seguint l'exemple del vaixell Aquarius lideri una nova política d'acollida de refugiats per motius humanitaris a la Unió Europea. Collboni ha apostat així perquè es "faciliti" i es donin "garanties" als Estats i a les ciutats que vulguin acollir.

L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha subratllat que Catalunya té ciutats "preparades" per acollir. Marín ha posat damunt la taula la necessitat que l'àmbit local s'impliqui en aquests "problemes" internacionals. "Cal anar més enllà de la predisposició per posar fil a l'agulla perquè aquestes persones puguin tenir una llar digne", ha insistit. L'alcaldessa també ha lamentat que fins que no ha arribat Pedro Sánchez a la Moncloa "no s'ha treballat amb aquest tema".

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha lamentat que el cas dels refugiats sigui una de les formes "més dramàtiques" de la desigualtat i la pobresa. "Hem de ser capaços, com ha fet el govern d'Espanya, d'afrontar els reptes i els problemes de la desigualtat extrema que porten a més de 600 persones a fugir de la fam, la misèria i la guerra", ha expressat.

Segons ha explicat Collboni, les 200 places que els alcaldes socialistes han posat a disposició de la FMC per acollir refugiats es poden sumar a les que oferiran la resta d'administracions del país. De fet, es tracta d'una proposta "oberta" que dependrà de les necessitats i els recursos que "es puguin destinar". "Són places que es poden adaptar a la demanda que hi hagi en cada moment", ha aclarit Collboni.