educació

La UPC de Terrassa crea un curs per internet amb vídeos i jocs per aprovar les primeres assignatures de l’enginyeria

El curs s’anomena Eli (El lenguaje de la Ingeniería) i ha estat premiat com una de les dues millors iniciatives docents de la Universitat

, Terrassa | 13/06/2018 a les 12:13h
Arxivat a: Educació, MOOC, estudis online, enginyeria, Eli, UPC, universitat, educació
Vinyeta del curs a internet de l'UPC pels principiants en l'enginyeria
Vinyeta del curs a internet de l'UPC pels principiants en l'enginyeria | Cedida
La Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa ha creat "El lenguaje de la Ingeniería" (Eli), un curs multidisciplinari, gratuït, massiu, obert a internet (MOOC) per a estudiants catalans, espanyols i llatinoamericans que conté 135 vídeos curts, material docent i jocs que els ajuden a abordar amb èxit les assignatures de la fase inicial de les titulacions d’enginyeria i a familiaritzar-se amb el llenguatge de l'enginyeria.

El curs ha estat dissenyat per un equip de professores i professors de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).


El sotsdirector de Qualitat i Innovació docent de l’ESEIAAT, Jorge Macanás, explica que "aquest MOOC serà mot útil per als nostres estudiants de la fase inicial perquè els ajudarà a
superar-la en el temps que indica el pla d’estudis, però també serà molt útil per als estudiants de secundària de cara la selectivitat, per al professorat que els prepara i també per als estudiants d’ensenyament secundari d’Amèrica Llatina que algun dia podrien estudiar a la UPC".De fet, Eli va néixer arran de la necessitat de crear una eina que permetés als estudiants de primers cursos d’enginyeria consolidar els conceptes i fonaments de les matèries bàsiques imprescindibles per poder superar la fase selectiva i continuar amb garanties els seus estudis.

Eli els ofereix 135 vídeos docents d’entre 3 i 8 minuts de durada. A cadascun dels vídeos els professors i professores de la UPC que participen expliquen la seva matèria d’una manera entenedora i aporten també material docent complementari. Un cop que l’estudiant s’inscriu al MOOC, el primer que ha de fer és respondre un qüestionari de cadascuna de les matèries per tal de valorar el seu propi nivell de coneixements. Si el resultat de la prova és positiu, no cal que cursi la matèria en qüestió; si, al contrari, la prova no ha sortit bé, el MOOC li recomana seguir alguns dels vídeos i consultar el material docent corresponent a la matèria.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La calor es mantindrà
La calor es mantindrà | Josep Maria Costa
01/01/1970
El termòmetre anirà amunt
Centre penitenciari d'Estremera, Madrid.
Centre penitenciari d'Estremera, Madrid. | A.M.
Anna Mira
01/01/1970
NacióDigital visita el conseller a la presó d'Estremera, que insta a "no parlar d'acostament sinó de llibertat"
01/01/1970
És el tercer any consecutiu que se signa el conveni amb l'objectiu de fer una activitat educativa, cultural i socialment integradora.
Presentació de la Festa Major de Terrassa 2018
Presentació de la Festa Major de Terrassa 2018 | Aj. Terrassa
01/01/1970
Se celebrarà del 29 de juny al 4 de juliol i comptarà amb 400 propostes per a tots els públics
01/01/1970
Un grup d'estudiants de Medicina va posar en coneixement del centre els fets i s'ha obert un expedient informatiu