La UPC de Terrassa crea un curs per internet amb vídeos i jocs per aprovar les primeres assignatures de l’enginyeria

El curs s’anomena Eli (El lenguaje de la Ingeniería) i ha estat premiat com una de les dues millors iniciatives docents de la Universitat

Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat el 19 de juny a les 11:19h
La Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa ha creat "El lenguaje de la Ingeniería" (Eli), un curs multidisciplinari, gratuït, massiu, obert a internet (MOOC) per a estudiants catalans, espanyols i llatinoamericans que conté 135 vídeos curts, material docent i jocs que els ajuden a abordar amb èxit les assignatures de la fase inicial de les titulacions d’enginyeria i a familiaritzar-se amb el llenguatge de l'enginyeria.

El curs ha estat dissenyat per un equip de professores i professors de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El sotsdirector de Qualitat i Innovació docent de l’ESEIAAT, Jorge Macanás, explica que "aquest MOOC serà mot útil per als nostres estudiants de la fase inicial perquè els ajudarà a
superar-la en el temps que indica el pla d’estudis, però també serà molt útil per als estudiants de secundària de cara la selectivitat, per al professorat que els prepara i també per als estudiants d’ensenyament secundari d’Amèrica Llatina que algun dia podrien estudiar a la UPC".



De fet, Eli va néixer arran de la necessitat de crear una eina que permetés als estudiants de primers cursos d’enginyeria consolidar els conceptes i fonaments de les matèries bàsiques imprescindibles per poder superar la fase selectiva i continuar amb garanties els seus estudis.

Eli els ofereix 135 vídeos docents d’entre 3 i 8 minuts de durada. A cadascun dels vídeos els professors i professores de la UPC que participen expliquen la seva matèria d’una manera entenedora i aporten també material docent complementari. Un cop que l’estudiant s’inscriu al MOOC, el primer que ha de fer és respondre un qüestionari de cadascuna de les matèries per tal de valorar el seu propi nivell de coneixements. Si el resultat de la prova és positiu, no cal que cursi la matèria en qüestió; si, al contrari, la prova no ha sortit bé, el MOOC li recomana seguir alguns dels vídeos i consultar el material docent corresponent a la matèria.