La lliga de hockey herba per a persones amb discapacitat intel·lectual, tanca amb suport olímpic a l’Atlètic Terrassa

El FC Barcelona es proclama guanyador de la competició

Foto de família de la cloenda de la lliga de hockey herba per a persones amb discapacitat
Foto de família de la cloenda de la lliga de hockey herba per a persones amb discapacitat | Cedida
Redacció
13 de juny del 2018
Il·lusió i entusiasme en l’acte de cloenda de la Lliga BBVA Hockey Plus que es va celebrar el diumenge, 10 de juny, per concloure la competició regular entre equips de hockey herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual, organitzada per la Federació Catalana de Hockey amb el suport del BBVA i de Fupar. 

La festa de cloenda s’ha disputat al club Atlètic de Terrassa, proclamat el millor club europeu de hockey del 2017, i ha comptat amb la implicació de 10 jugadors olímpics de l’entitat, que han acompanyat a cadascun dels equips durant la desfilada.

La primera posició ha estat molt renyida entre el FC Barcelona i l’ATHC – Heura Negre fins la penúltima jornada de la lliga, en què es va donar com a guanyador el FC Barcelona. En segona posició, ha quedat l’ATHC i, en tercer lloc, el Barcelona Stick- Paideia Blau.

Aquesta és la 2a edició d’una lliga que s’ha disputat entre els mesos d’octubre fins al juny, i que s’ha jugat en els clubs dels equips participants: Egara, Junior, ATHC, Terrassa, Polo, Barça, Catalonia i Linia22. Els jugadors, vinculats a 14 entitats i/o escoles d’educació especial de tota Catalunya, han defensat els colors dels seus clubs al llarg de tota la temporada.

En aquesta temporada s’han inscrit 11 equips, un equip més respecte a la temporada 16-17, i s’han federat 156 jugadors amb discapacitat intel·lectual, un 30% més respecte a la temporada passada.

La LLiga BBVA Hockey Plus possibilita la inclusió esportiva i social per a persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el hockey. L’esport es converteix així en el mitjà per arribar a millorar la societat i fomentar les capacitats de les persones. Els entrenadors dels diferents equips i clubs han rebut una formació per transmetre la tècnica d’un esport complex, com és el hockey, i han percebut una millora a nivell esportiu dels jugadors participants. A més, aquesta temporada s’ha presentat el Reglament de Hockey Plus, revisat al Col·legi Català d’Àrbitres, que ha facilitat que els col·legiats designats de xiular els partits hagin millorat la fluïdesa en el joc.