ERC-MES vol que el Mercat de la Independència tingui una porxada

Volen que el Mercat es converteixi en una nova centralitat per activitats

Redacció
11 de juny del 2018

Mercat de la Independència. Foto: Terrassa Turisme


El grup municipal d’ERC-MES presenta un projecte per convertir una de les ales del Mercat de la Independència en una plaça porxada. El projecte, que els republicants han fet arribar a la Taula del Pla Director del Mercat, planteja una reconversió respectuosa amb l’edifici que obri a noves possibilitats d’interacció del mercat amb l’entorn.

Segons explica el grup municipal, s’ha parlat amb la gerència del Mercat i amb patrimoni i s’ha desenvolupat un primer plantejament arquitectònic que mostra la possibilitat de desenvolupar la reforma arquitectònica tot respectant els elements Patrimonials.

El portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha explicat que la iniciativa ve a sumar-se als plantejaments de futur que ja s’estan realitzant pel Mercat, però plantejant la seva reforma tenint en compte també l’entorn: “Es tracta de portar la vida social i cultural i integrar-la entorn del Mercat, convertint-lo en un nou punt de centralitat per activitats, alhora que oxigenem altres espais de la ciutat com pot ser la Plaça Vella”.

L’espai superaria àmpliament el Vapor Ventalló com a Plaça Porxada, de forma molt més diàfana, i permet plantejaments de futur atractius. Segons el regidor Pep Forn: “Podríem fer que la Festa Major, la Fira Modernista, etc. entressin amb força al Mercat, plantejar mercats de producte de proximitat o, per descomptat, tenir un gran recurs per fer diades castelleres o altres actes públics quan el mal temps apareix”. 

Segons Isaac Albert, tot i que la restauració pot tenir-hi cabuda “cal una concepció que revitalitzi també el comerç i restauració de l’entorn i el connecti al Mercat.” El nou plantejament, alhora, també té en compte aspectes pràctics com que la reforma reduiria la despesa en manteniment i climatització de la zona de parades de venda.