Urbanisme

El 30% de les voreres de Terrassa no compleixen la normativa d'acessibilitat

L'Ajuntament aposta pels passadissos de vianants per millorar la mobilitat a peu i la seguretat dels vianants

, Terrassa | 11/06/2018 a les 14:00h
Arxivat a: Societat, accessibilitat, Terrassa, voreres, urbanisme

Passadís de vianants de Terrassa Foto: Aj. Terrassa


A les darreres setmanes, carrers com els de Martin Díez, Col·legi, Tibidabo, Ciutat de Pàmiers i d’Albí han vist modificada la senyalització horitzontal en alguns dels seus trams amb la incorporació dels passadissos de vianants.


Actualment, el 30% de les voreres de la trama urbana de Terrassa tenen una amplada inferior a 1,50 metres i només un 10% tenen una amplada inferior a 90 cm, la qual cosa impedeix anar amb un cotxet infantil, una cadira de rodes o, fins i tot, que es puguin creuar dues persones a peu per la vorera. La normativa vigent d’Accessibilitat contempla que, perquè un carrer sigui considerat accessible ha de tenir una vorera mínima d’1,80 metres perquè permet estrènyer-la puntualment a 1,50 metres. 

Els passadissos de vianants són una solució temporal prèvia a l’actuació urbanística definitiva que s’aplica en aquells eixos on cal una ampliació de la vorera. Amb aquesta actuació l’Ajuntament aconsegueix millorar la mobilitat a peu, pacificar el trànsit i moderar la velocitat dels vehicles complint, d’aquesta manera, amb les condicions de continuïtat, connectivitat, seguretat i accessibilitat que preveu el Pla de Mobilitat Urbana de Terrassa 2016-2021.

Les amplades de vorera requerides per la normativa d’accessibilitat obliguen en carrers inferiors a 7 metres a fer solucions de plataforma plana on vorera i calçada estan al mateix nivell. Tant aquesta inversió com una ampliació de vorera requereixen un gran pressupost econòmic. Els passadissos de vianants representen una mesura transitòria prèvia a la urbanització definitiva.

COMENTARIS

Transitori o permanent?
Anònim, 11/06/2018 a les 14:40
+4
-0
Hi ha molts carrers al centre que fa anys que estan així. Fins a quan ho estaran? Jo no em sento gens segur en aquests carrers.

A més, sempre hi ha cotxes a sobre dels passadissos de vianants, i molts són sempre els mateixos.

Perquè l'ajuntament no fa res?
Jo també aposto pels passadissos de vianants.
Anònim, 11/06/2018 a les 15:21
+0
-3
Anem fent passadissos, tants com calgui, i si algun dia tornessin les "vaques gordes" podríem considerar si ampliar voreres o què. Però ara el pressupost ens ha de portar a temes socials i d'altres urgents.
mesura transitòria?
Anònim, 12/06/2018 a les 10:42
+3
-0
exactament mesura transitòria que vol dir? que com no hi ha calés, ni n'hi hauran , els ciutadans de Terrassa tindrem un nyap als carrers, amb tot el perill que això comporta pels vianants durant molt i molt temps. És un tema de prioritats, i sembla que aquesta no és de les primeres, abans les brigades tenen feina amb el color groc.....
I les amples, aparcament de motos
Anònim, 12/06/2018 a les 17:09
+0
-0
Fa anys que patim, els que anem a peu, aquestes voreres tant estretes i ara afegim que en llocs a on les voreres son amples es permet aparcar motos, com l'avinguda Jacquard o davant de l'hospital de Mutua. O inclus es permeten terrasses a bars a on després la gent no pot pasar. Algú entent les prioritats d'aquest ajuntament?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La calor es mantindrà
La calor es mantindrà | Josep Maria Costa
01/01/1970
El termòmetre anirà amunt
Centre penitenciari d'Estremera, Madrid.
Centre penitenciari d'Estremera, Madrid. | A.M.
Anna Mira
01/01/1970
NacióDigital visita el conseller a la presó d'Estremera, que insta a "no parlar d'acostament sinó de llibertat"
01/01/1970
És el tercer any consecutiu que se signa el conveni amb l'objectiu de fer una activitat educativa, cultural i socialment integradora.
Presentació de la Festa Major de Terrassa 2018
Presentació de la Festa Major de Terrassa 2018 | Aj. Terrassa
01/01/1970
Se celebrarà del 29 de juny al 4 de juliol i comptarà amb 400 propostes per a tots els públics
01/01/1970
Un grup d'estudiants de Medicina va posar en coneixement del centre els fets i s'ha obert un expedient informatiu