El laboratori d’anàlisis clíniques Catlab celebra 10 anys amb la consolidació del model territorial integrat

L'Hospital Universitari Mútua de Terrassa ha acollit la jornada científica del desè aniversari

per Redacció, Terrassa , 8 de juny de 2018 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Dra. Imma Caballé, directora de Catlab i Presidenta de la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori. Foto: Cedida


El laboratori d’anàlisis clíniques Catlab compleix aquest juny una dècada de la seva posada en marxa. Va iniciar la seva activitat al 2008 fruit de la integració dels Laboratoris de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Al 2012 s'hi va afegir el laboratori de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM).


Els propòsits que van promoure la integració i que actualment refermen la consolidació del projecte Catlab son l’augment de la capacitat tecnològica, l’ampliació de la cartera de serveis d’alt nivell, la incorporació de tecnologies de la informació, l’aprofitament de les economies d’escala, el creixement de l’àmbit geogràfic d’actuació i la consolidació del model de col·laboració entre centres sanitaris.

La particularitat en el model territorial esdevé un dels trets distintius que defineixen Catlab ja que, a diferència d’altres laboratoris de característiques similars, també abasta l’Atenció Primària i Plurihospitalària.

Catlab s’estructura en quatre laboratoris físicament diferenciats: els tres laboratoris hospitalaris (CST, HUMT i FHSJDM) i el laboratori central. Els primers donen servei 24 hores/365 dies l'any i processen mostres d’urgències, d’hospital de dia, de microbiologia hospitalària i hospitalització (només al CST). El laboratori central compta amb 1800 m2, està ubicat a l’edifici del “Parc Logístic de Salut” de Viladecavalls i presta servei a 42 Centres d’Atenció Primària (CAP), residències de gent gran, hospital penitenciari, CAR de Sant Cugat i processa també analítiques de revisions mediques d’empresa i de companyies d’assegurances.

L’aposta de Catlab en termes de qualitat és mantenir un sistema de gestió d’acord amb les normatives referents internacionals.  Els seus professionals també desenvolupen una gran tasca científica i investigadora a través de publicacions en revistes de referència, comunicacions i ponències en congressos nacionals i internacionals i obtenció de beques. 

 

Participació