Ballart crea el partit «Tot per Terrassa»

L'exalcalde de la ciutat va estripar el carnet del PSC el passat mes de novembre amb l'aplicació de l'article 155

Jordi Ballart, exalcalde de Terrassa
Jordi Ballart, exalcalde de Terrassa | Adrià Costa
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat el 05 de març del 2019 a les 10:40h
Jordi Ballart (Terrassa, 1980) torna a la política. L'exalcalde de Terrassa ha anunciat que funda un nou partit, anomenat "Tot per Terrassa". L'exalcalde ha detallat que que tant ell com la resta de persones que l'han acompanyat en el procés de creació del nou partit es troben "en una fase de reflexió sobre la possibilitat de presentar una candidatura ciutadana a les properes eleccions municipals".

Amb tot ha remarcat que "no hi ha res decidit més enllà d'haver fet el tràmit per registrar la formació al Ministeri de l'Interior". Així mateix ha indicat que fins després de l'estiu no prendran una determinació.

L'aplicació de l'article 155 el passat mes de novembre va provocar el daltabaix de Ballart, qui va estripar el carnet del PSC, va deixar l'alcaldia i amb ell van plegar cinc dels nou regidors a l'Ajuntament. L'exalcalde va justificar la seva decisió amb el gir a la dreta de la seva formació. "En els últims temps el PSC ha anat perdent la S de Socialistes i la C de Catalunya".

Però, des que va marxar se l'ha pogut veure fent acte de presència en diverses activitats de la ciutat i el seu perfil de Twitter ho indica ben clar: "Segueixo compromès al 100% amb la meva ciutat i la seva gent". 

Ballart ha definit el nou partit, "Tot per Terrassa", com un partit "amb vocació oberta, plural transversal, terrassenc, progressista i que prioritza els drets socials i els interessos de la ciutadania". Un dels regidors que també va plegar, Noel Duque és el secretari de la nova formació mentre que Ballart n'és el president i ha assegurat que hauran de definir "el projecte de ciutat que volem". 

En una entrevista a NacióDigital després de la seva dimissió com alcalde, Ballart va manifestar que deixar el partit "va ser una decisió difícil i dolorosa" perquè el PSC era el seu partit des de que va néixer. "Formo part d'una família amb tradició socialista i, per tant, no era només el trencament amb un partit i un projecte polític, sinó un trencament emocional amb moltes persones que conec des de sempre. També, però, estic molt serè i convençut del que vaig fer".