La UAB, entre les millors universitats del món

Comparteix el rànquing de "TopUniversities" amb centres com el MIT, la Universitat d'Stanford, Harvard

Les torres de la UAB
Les torres de la UAB | Albert Segura
Redacció
07 de juny del 2018
La Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) apareixen entre les millors 200 universitats del món, segons el rànquing que publica anualment l'entitat TopUniversities. En concret, la UB ocupa el lloc 166, i la UAB el 193.

Als quatre primers llocs del llistat hi ha monopoli d'universitats nord-americanes: el MIT, la Universitat d'Stanford, Harvard i l'Institut Tecnològic de Califòrnia. Als dos següents n'hi les angleses Oxford i Cambridge. Pel que fa a les estatals, la primera que hi apareix és la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), que ocupa el lloc 159. La UB i la UAB són la segona i la tercera. Pel darrere, la Universitat Complutense de Madrid, al lloc 206, la Universitat de Navarra, al 242, o la Universitat Carles III, al 253.
 
Altres universitats que apareixen al rànquing són la Universitat Politècnica de Catalunya, al lloc 275; la Universitat Pompeu Fabra, al 298; la Universitat Politècnica de València, al 310; la Universitat de Saragossa, al 412; la Universitat Politècnica de Madrid, al 470; la Universitat d'Alcalà, al 481; la Universitat de Granada, al 495, i la Universitat Ramon Llull, que apareix a la franja de la 541 a la 550.

La UPF i la UAB, les millors universitats joves de l'Estat

La UPF s'ha col·locat onzena en el rànquing mundial elaborat pel Young University, millorant sis posicions respecte l'any passat, i la UAB la número tretze. Les dues estan molt per sobre de totes les altres universitats espanyoles que han entrat al top 100: l'Autònoma de Madrid (UAM) amb la posició 73 i una altra catalana, la Rovira i Virgili (URL) de Tarragona, en el lloc 78.