Es presenta la publicació de l'obra de teatre «El traspàs» d'Eloi Falguera

L'acte comptarà amb la presència del seu director, Eloi Falguera i de l'escriptor, Víctor Alexandre

Redacció
05 de juny del 2018

Eloi Falguera, director i autor teatral. Foto: Albert Prieto


L'Ateneu Terrassenc acull, aquest dijous 7 de juny, la presentació de la publicació d'Eloi Falguera Vidal, "El traspàs". L'obra va ser reconeguda amb el Premi Josep Ametller de teatre 2017 i es va estrenar al Teatre Alegria de Terrassa el passat mes de febrer.

"El traspàs" és una història de traïcions, passions i visites inesperades, on es qüestiona la moral i la integritat d'aquells que tenen l'obligació de protegir el que és de tots. L'acte de presentació de la publicació editada per Pagès editors, comptarà amb l'escriptor Víctor Alexandre, a banda del seu autor. Es farà a les 19.30 a l'Ateneu Terrassenc. 

Sinopsi

Mas Perxés d’Agullana, Alt Empordà (febrer de 1939). Les tropes de Franco són a un pas d’arribar a la frontera. Què hi fan dos mossos d’esquadra davant les portes d’un mas, tot sols? Amaguen algú? Custodien alguna cosa? Deu ser molt important per arriscar-se tant… Endinsa’t en un dels episodis més desconeguts del final de la Guerra Civil Espanyola. Una història de traïcions, passions i visites inesperades, on es qüestiona la moral i la integritat d’aquells que tenen l’obligació de protegir el que és de tots.

L'obra ens situa al final de la Guerra Civil, en dos masos aïllats de l’Alt Empordà on s’hi amagaren milers d’obres d’art catalanes: retaules medievals (que avui trobem al MNAC), la col·lecció del Museu d’Arqueologia de Barcelona, peces arqueològiques dels museus de Girona i Tarragona, objectes de les excavacions d’Empúries o, fins i tot, la mateixa Moreneta o la marededeu de la Mercè. Aquestes obres provenien, en gran part, d’Olot, de l’església de Sant Esteve, on van estar durant gairebé tota la Guerra. Un dels dos masos aïllats fou el mas Perxés d’Agullana. Allí s’hi reuní bona part del govern de la Generalitat i un munt d’intel·lectuals, camí de l’exili.