Ana Maria Martínez (PSC) aposta pel diàleg per resoldre l'encaix entre Catalunya i Espanya

La primera secretària de la Federació del PSC Vallès Oest senyala que la presó provisional dels presos polítics és una mesura desproporcionada

Ana Maria Martínez, secretària de la Federació del PSC Vallès Oest.
Ana Maria Martínez, secretària de la Federació del PSC Vallès Oest. | A.M.
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:11h
La primera secretària de la Federació del PSC Vallès Oest i alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, s'ha mostrat optimista amb la nova situació política amb Pedro Sánchez, al capdavant del govern espanyol. Ho ha dit a la seu del PSC de Terrassa, en unes declaracions abans de la reunió de la comissió executiva del PSC Vallès Oest, dimarts al vespre.

Martínez ha assegurat que ara "s'obre una nova perspectiva i una nova via on el diàleg ha de ser l'únic camí per recuperar el respecte i el sentit de les institucions catalanes, i també per resoldre l'encaix entre Catalunya i Espanya". 

Pel que fa al control de l'Estat sobre els comptes públics l'establert l'any 2015, la primera secretària de la Federació ha assegurat que "ha de desaparèixer" tal com estava previst, després de la formació del nou govern de Torra. En relació als presos polítics i al seu acostament a Catalunya, Martínez, com ja ha expressat el socialisme, reitera que "la presó com a mesura cautelar a uns polítics que no han estat jutjats, és una mesura desproporcionada". 

En l'àmbit de la política estatal, i en relació a la voluntat del PP d'esmenar els pressupostos generals de l'Estat a través de la majoria absoluta de la qual gaudeix al Senat, Martínez ha estat contundent i ha expressat que "si fa una setmana els pressupostos eren bons, ara una setmana després i a l'oposició, també ho haurien de ser". En aquest sentit, els socialistes entenen la maniobra del PP com un "mecanisme de pressió" que fa ús de les eines de la democràcia. 

Martínez ha assegurat que el temps que han de governar no esperen trobar-se amb una situació fàcil "hem de treballar amb tots els grups que han fet possible el govern de Sánchez", ha puntualitzat Martínez. No obstant això, ha assegurat que una de les prioritats del govern socialista és atendre les emergències socials que "han estat molt descuidades". Ha admès que no estan d'acord amb el bloqueig de determinades lleis vinculades a l'habitatge o la pobresa energètica i s'ha reafirmat amb la voluntat de derogar la llei de reforma laboral o la llei mordassa.