El Campus d’Estiu Terrassa Universitària té la voluntat d'apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania

A partir de dilluns 11 de juny i durant el juliol s’han programat tallers, cursos, conferències i presentacions

Cartell Terrassa Universitària
Cartell Terrassa Universitària | Aj. Terrassa
Redacció
09 de juny del 2018
El Campus d’Estiu Terrassa Universitària (TU), comptarà enguany amb una proposta de 43 activitats obertes a la ciutadania. Un programa que s’iniciarà el proper 11 de juny amb la jornada “Pla d’empresa: Com fer un bon estudi econòmic-finacer”. Aquesta serà la primera activitat d’un ampli recull de propostes que comptarà amb cursos, tallers o conferències, entre d’altres, i que s’allargarà també durant el mes de juliol.

L’objectiu del Campus d’Estiu TU és apropar el coneixement generat al centres universitaris del Campus a diferents sectors i fomentar els vincles entre el món universitari, la innovació, les noves tecnologies i la ciutadania, a través de la transferència de coneixement. Aquest programa pren el relleu a la Mostra del Coneixement d'Estiu que des de l'any 2011, el servei municipals d'Universitats desenvolupava per aquestes dates.

Les activitats programades per aquesta primera edició del Campus d’Estiu TU abasten diversos àmbits i temàtiques, com ara el cinema, la innovació social, la indústria 4.0, la robòtica i la programació, els projectes multimèdia, la impressió 3D, la salut o els videojocs, entre d’altres.

Unes activitats que tindran diferents formats i durades i s’impartiran a diverses ubicacions i centres de la ciutat. Per assistir a aquests cursos i tallers caldrà formalitzar prèviament la inscripció

A més es farà una presentació pública, a la plaça Vella, de diferents projectes dels estudiants i centres universitaris de la ciutat. L’activitat es durà a terme el dimarts 26 de juny i comptarà amb la participació d’estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), concretament del grups UPC ecoRacing, MotoSpirit, Trencalòs i Cosmic Research Solar Campus, que desenvolupen prototips propulsats per energies no contaminants.

A més, hi haurà una exhibició de la moto elèctrica de l’equip MotoSpirit, que farà un itinerari pels carrers del Centre. MotoSpirit és un equip integrat per estudiants d’Enginyeria de la UPC de Terrassa que competeix en la categoria de motocicletes elèctriques a la Formula MotoStudent, competició universitària internacional, promoguda per Moto Engineering Foundation.
 

Campus de la UPC Terrassa Foto: Upc