Un premi per reconèixer l’excel·lència femenina en els estudis universitaris tècnics

S'ha presentat aquest dilluns a la UAB

Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat el 07 de juny a les 10:38h
La presentació del premi 'WONNOW'
La presentació del premi 'WONNOW' | UAB
CaixaBank i Microsoft han presentat aquest dilluns, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), els premis WONNOW que reconeixen l'excel·lència femenina entre les alumnes d'estudis tècnics. Les estudiants matriculades en l'últim curs de les àrees de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques de les 84 universitats espanyoles podran optar aquest guardó.

Hi haurà 11 reconeixements, entre els quals hi haurà el que es donarà la millor alumna de l'expedient acadèmic, amb una dotació econòmica de 10.000 euros. També premiarà 10 alumnes més que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank durant sis mesos, en format de pràctiques amb la possibilitat de incorporar-se a la companyia en finalitzar aquest període, a més es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft.

Aquesta iniciativa pretén posar en valor l'esforç i el compromís de dones que aposten per aquestes carreres. WONNOW, que preveu organitzar-se anualment, posa l'accent en els valors d'igualtat i excel·lència, ja que, segons dades de l'OCDE, només un de cada tres graduats en enginyeria és dona i aproximadament un de cada cinc en informàtica.

A Espanya, segons dades del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, només un de cada quatre estudiants d'enginyeria és dona. Després d'estudiar una carrera de l'àmbit científic-tecnològic, l'OCDE indica que el 71% dels homes graduats en carreres científiques treballen en llocs STEM, mentre que només el 43% de les dones ho fan. Als països de l'OCDE, el 13,7% dels inventors que registren patents són dones.

Aquesta situació contrasta amb l'elevada demanda de professionals STEM en la Unió Europea. S'estima que l'any 2020 existiran 756.000 vacants sense cobrir en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions. La paritat d'homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d'euros anuals.