Cs de Terrassa insta a l'Ajutament a respectar la neutralitat institucional en edificis

El grup municipal ha presentat una proposta a la Junta de Portaveus en la qual també s’insta al govern d’Espanya a prendre accions | Asseguren que els CDRs "posen en qüestió la convivència entre el conjunt de la ciutadania"

Cartells dels grups municipals a l'Ajuntament
Cartells dels grups municipals a l'Ajuntament | A.M.
Redacció
04 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:15h
Fa uns dies Ciutadans de Terrassa enviava un escrit a la delegació del Govern espanyol a Catalunya per demanar que la institució actués contra "els llaços grocs i les pancartes demanant llibertat per als polítics presos" que hi ha penjades a la façana dels despatxos dels grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa.

Ara Cs ha fet aquest requeriment a l'Ajuntament de la ciutat i han presentat una proposta a la Junta de Portaveus perquè el Consistori "respecti i faci respectar la neutralitat institucional i retirar qualsevol simbologia partidista d’edificis, espais públics i mobiliari urbà del municipi". I insta també al Govern d’Espanya a "exercir les accions legals i administratives oportunes per assegurar el compliment de la neutralitat política i ideològica en edificis de titularitat pública".

Segons el portaveu del grup municipal, Javier González, l'objectiu és "fomentar la convivència i garantir el respecte a la neutralitat institucional en edificis, espais públics i mobiliari urbà del municipi". González ha recordat que les pancartes i símbols partidistes que últimament han aparegut en edificis públics "posicionen políticament les institucions i administracions públiques en favor d’un determinat col·lectiu". 

A més a més González carrega contra els CDRs i assegura que "l’apropiació d’espais públics de sectors propers a l’independentisme s’ha vist intensificada amb l’aparició dels CDRs" que amb les seves accions "posen en qüestió la convivència entre el conjunt de la ciutadania i obren una esquerda encara més gran en la fractura social ja existent des de fa temps a Catalunya", afegeix el regidor taronja.