La pagesia del Vallès Occidental obre les portes a la ciutadania

Aquest cap de setmana se celebra la tercera edició dee Benvinguts a pagès

Redacció
07 de juny del 2018

Turistes visitant una explotació rural en el marc del programa. Foto: Benvinguts a Pagès


Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou cap de setmana de portes obertes. Pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 9 i 10 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Al Vallès Occidental, es podran visitar 8 explotacions, 9 restaurants i un allotjament. També s’ha organitzat una activitat complementària. L’objectiu de la mostra és difondre l’oferta de la comarca i donar l’oportunitat de conèixer espais singulars. Enguany, com a novetat, les biblioteques de la comarca s’han afegit a la iniciativa, i juntament amb els productors, han dissenyat un programa d’activitats i tallers.

Les visites gratuïtes a les explotacions es complementaran amb la participació de restaurants que oferiran els menús Benvinguts a Pagès amb productes de km0; les ofertes i packs especials dels allotjaments d’arreu del territori i un extens programa d’activitats paral·leles que inclouen visites, tastos, fires gastronòmiques, activitats infantils, o xerrades divulgatives. 

Enguany, com a novetat, les biblioteques de la comarca s’han afegit a la iniciativa, i juntament amb els productors, han dissenyat un programa d’activitats i tallers. Aquest cicle vol col·laborar en la difusió i posada en valor de la tasca que porta a terme la pagesia al Vallès Occidental. El dia 5 de juny a la Biblioteca del Districte 2 de Terrassa, el Celler de Can Morral del Molí d’Ullastrell ens proposa l’explicació d’un conte sobre la verema, un taller d’estampació amb taps de vi i uns mots encreuats sobre la vinya. El dia 8 a la Biblioteca del Sud de Sabadell ens proposen l’activitat Parlem de mongetes, juguem amb mongetes, per conèixer de forma amena el procés que segueix la mongeta des de l’hort fins al plat. 

Quines explotacions es podran visitar?

Castellbisbal: La Biomasia Ca n’Oliveró i els Horts de Can Albareda. 
Ullastrell: El Celler de Can Morral del Molí.
Sant Cugat del Vallès: L’Ortiga Collserola.
Vacarisses: La formatgeria La Frasera
Sant Llorenç Savall: La Masia La Muntada i la Granja la Roca
Rellinars: Les Verduretes del nostre hort.

Pel que fa a la restauració, seran nou els restaurants que oferiran un menú especial de Benvinguts a Pagès: Can Campanyà, Cal Pupinet i Ca l’Esteve de Castellbisbal; El Cel de les Oques, La Venta, Mun i El Vapor Gastronòmic de Terrassa; Ristol de Viladecavalls i el Capicua de Cerdanyola del Vallès.

Com a allotjament hi participa l’hotel Don Cándido de Terrassa amb una oferta especial per aquells que s’hi allotgin durant el cap de setmana. I, com activitat complementària, al Molí d’en Rata de Ripollet es podrà fer una visita comentada, veure funcionar el molí fariner, conèixer el procés de moldre el blat i fer un taller per elaborar pa.